DOLAR 32,4106 0.23%
EURO 35,6808 0.55%
ALTIN 2.325,120,27
BITCOIN 22991562.69634%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Fenerbahçe bu sezon nerelerde hata yaptı?

Fenerbahçe bu sezon nerelerde hata yaptı?

ABONE OL
5 Mayıs 2021 05:22
Fenerbahçe bu sezon nerelerde hata yaptı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erol Bulut tercihi yanlış mıydı?

Ali Koç başkanlığının ikinci yılında bana göre biraz taraftar baskısı, biraz da ekonomik nedenlerden dolayı sezona Erol Bulut ile başladı. Peki Erol Bulut tercihi doğru bir tercih miydi? Bana göre Erol Bulut tercihi yanlıştı. Büyük bir takım çalıştırmamış olmasının verdiği tecrübe eksikliği vardı. Alanyaspor’da ne taraftar ne yönetim baskısı olmadan çalıştı.

Erol Bulut’un büyük takım tecrübesi yoktu

Ama burası Fenerbahçe. Büyük kulüp çalıştırmamış her hoca anında hem taraftar hem yönetim baskısını hisseder. Bu baskılar ister istemez hatalar doğurur ve maalesef doğurdu da. Sezona iyi başlamasına rağmen hem taraftarın, hem yönetimin istediği futbolu takıma oynatamadı. Üst üste 4-5 maç aynı kadroyu dahi sahaya süremedi.

Erol Bulut yönetimin ve taraftarın hayal ettiği futbolu oynayamadı

Fenerbahçe Ersun Yanal’ın şampiyon olduğu dönem hariç hiç baskılı, göze hoş gelen doğru dürüst maç oynamadı. Taraftar daha ilk günden Erol Bulut’tan böyle bir futbol ve böyle bir takım bekledi. Sezonun ilk yarısı kendi sahasında Beşiktaş’a 4-3 kaybettiği maça kadar sadece 2 beraberlik alan Fenerbahçe 7 maçtan galibiyetle ayrıldı. Bu galibiyetlere rağmen ne taraftar ne yönetim sırtlarını koltuğa yaslayarak rahat bir maç izlemedi dersem yalan olur.

Beşiktaş mağlubiyeti sonrası takke düştü kel göründü!

Beşiktaş mağlubiyetinin ardından Fenerbahçe deplasmanda Denizlispor galibiyeti arkası biri iç saha diğeri deplasman olmak üzere 2 maçtan yenik ayrıldı. İkinci yarıya büyük umutlarla başlayan Fenerbahçe devamlı inişli çıkışlı bir grafik çizdi.

Transferlerde her sezon olduğu gibi bu sezonda hatalar yapıldı

Buraya kadar geldiğimizde transferlerde yapılan hatalardan bahsetmeden geçmemek lazım. Vedat Muriq sonrası onun yerine iyi bir futbolcu bulamadılar. Cisse, Samatta gibi isimler Muriq’i adete mumla arattılar. Sezon başı transfer edilen Pelkas, Atilla Szalai transferleri tam nokta transferler olurken takıma geri dönen Caner’de sezona iyi başladı. Sezon başı büyük umutlarla transfer edilen Mert Hakan Yandaş inişli, çıkışlı grafik sergilerken bazı maçlarda ilk on bir içinde dahi olmadığı maçlar oldu.

Fenerbahçe’nin Kajer’in Milan’a transferi sonrasında defansta büyük problemler yaşandığı bilindiği halde defansa alınan oyuncularda tercihler yanlıştı. Sonradan girdiği maçlarda skoru değiştiren Ferdi Kadıoğlu küstürüldü. Ara transferde alınan İrfan Can Kahveci aslında sezon başında alınması gereken bir isimdi. Tıpkı ara transferde Hatayspor’dan alınması gereken Boupendza’nın alınmaması da bir o kadar hataydı.

Büyük umutlarla alınan Mesut Özil’den bu sezon faydalanılamayacağı kesindir. Yaklaşık neredeyse bir sezon oynamayan bir futbolcunun başarılı olmasını beklemek sadece hayal olurdu. Zaten hayal olarak da kaldı. Tam kadroya girmeye başlamıştı ki yaşadığı bir sakatlık yüzünden Özil 4 önemli maçı kaçırdı.

Emre Belezoğlu daha önce takımın başına geçmeliydi

Bu arada yönetim biraz da taraftarında baskısıyla Erol Bulut ile yolları ayırarak takımı Emre Belezoğlu’na teslim etti. Aslında bu geç alınmış bir karardı. Nitekim Emre Belezoğlu yönetimindeki Fenerbahçe sahasında üst üste oynadığı 4 maçı kazandı. Belezoğlu ile Fenerbahçe 7 maç oynarken bu maçların 5’inde galibiyet 2’sinde beraberlik yaşandı. Belki hoca değişikliği devre arasında yapılmış olsaydı bugün Fenerbahçe şampiyonluk için gün sayıyor olacaktı. Şimdi sadece Beşiktaş’ın son 3 maçta 2 yenilgi almasını bekliyor. Futbolda mucizeler olabilir ama bu mucize gerçekleşirse tam anlamıyla mucize olacak.

Önümüzdeki sezonun yapılanması şimdiden bitmiş olmalı

Ali Koç 2 dönem yaptığı başkanlık süresinde yaptığı yanlışları önümüzdeki sezon yapmazsa, bir sonraki sezon bu takım uzak ara şampiyon olabilir. Önümüzdeki sezon yapılacak transferler lig biter bitmez yapılmalı. Tüm transferler neredeyse nokta atışı olmalı ve transfer edilen oyuncular banko on birde oynayacak isimlerden olmalı. Yiğidi öldürüp hakkını verelim. Ali Koç kulübe ciddi miktarda kendi cebinden finansman sağladı. Bunlar yetmedi kendisine bağlı kurumlardan destekler sağladı. Bana göre şu mali tabloda hiçbir başkanın ve yönetimin yapamayacağı şeyleri başardı. Ama gelinen sonuç bu yaptıklarını neredeyse bir anda silip süpürmek üzere.

Aslında yönetim şimdiden yeni sezonda Emre Belezoğlu ile devam edilip edilmeyeceğine karar vermeli. Devam edilmeyecekse, o zaman taraftarı heyecanlandıracak, rüştünü ispat etmiş bir hoca ile anlaşmalı. Şayet takım yeni bir hocaya teslim edilecekse transferlerde bu hocanın fikirleri alınmalı. Şu an Adanademirspor’da oynayan İsmail Yüksek uzun yıllar Fenerbahçe’de oynayabilecek bir oyuncu. Bu ismi yeni hoca gelecekse muhakkak görmeli. Ve tabi neredeyse elden uçmak üzere olan Ömer Faruk Beyaz ile bir şekilde sözleşme yenilenmeli.

Bir sonraki Fenerbahçe yazımı lig bitiminde kaleme alacağım. Tabi belki birçok insana göre hayal ama bakarsın bu takım şampiyon olmuş. Futbolda olmayacak şey yoktur.

Kamil HIZER / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.