Felaket tellalı Onur Akay ünlü sanatçı İsmet Nedim’in vefat haberini duyurdu

Felaket tellalı Onur Akay ünlü sanatçı İsmet Nedim’in vefat haberini duyurdu

Ünlü ses sanatçısı ve bestekâr İsmet Nedim, Berlin’de yaşamını yitirdi. Magazin yazarı Onur Akay, sanatçının vefat haberini duyurarak Türk müziği camiasında derin bir üzüntüye sebep oldu. Akay, İsmet Nedim’in Alzheimer rahatsızlığı nedeniyle Berlin’deki bir huzurevinde kaldığını ve 93 yaşında çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Akay ayrıca, sanatçının cenazesinin Cuma günü Türkiye’ye getirileceğini ifade etti.

İsmet Nedim’in, Türk müziğine ve Yeşilçam’a birçok önemli eser kazandıran bir sanatçı olduğunu vurgulayan Akay, özellikle “Agora Meyhanesi”, “Arım, Balım, Peteğim”, “Benim de Canım Var”, “Kalpsiz, Boş Kalan Çerçeve”, “Seven Ne Yapmaz” gibi unutulmaz eserlere imza attığını belirtti.

Onur Akay, İsmet Nedim’in hayatını ve sanatını anlatırken bir anısını da paylaştı. Nedim’in bir şarkısını bestelediği zaman notaları isteyen Akay’a, “Chevrolet arabana bin gel, parasını öde, şarkıyı al. Zeki Müren öyle yapardı” dediğini aktardı.

İsmet Nedim’in doğum tarihi hakkında farklı kaynaklarda farklı bilgilerin yer aldığını belirten Akay, 2016 yılında sanatçının Türkiye’ye ameliyat olmak için geldiğini ve bir zatürree atağı geçirerek kalbinin tıkalı olan iki atardamarının değiştirildiğini ifade etti.

İsmet Nedim, İstanbul Belediye Konservatuvarı mezunu olup, Ankara’da batı müziği eğitimi almış ve birçok ünlü sanatçıya eserler vermiş bir isimdir. Sanatçının müzik kariyeri boyunca çok sayıda şarkı bestelediği ve Yeşilçam filmlerinde eserlerinin yer aldığı bilinmektedir.

Bir yanıt yazın