Farklı diş teli tedavi türleri ve fiyatları nelerdir?

Son yıllarda metal stentlerin yanı sıra estetik tedavi yöntemleri de uygulanmaya başlanmıştır. Bu yazıda metal teller dışında alternatif estetik yöntemlerden bahsedeceğiz.

Farklı diş teli tedavi türleri ve fiyatları nelerdir?

Görünmez plaka tedavisi

Görünmez şeffaf plak tedavisi; dışarıdan neredeyse görünmeyen şeffaf plak yardımı ile hastanın dişleri düzeltilir ve iki haftada bir değiştirilir. Dijital tarayıcı kullanılarak dişin pozisyonu dijital ortama aktarılabilir ve hastaya tedavi sonunda dişin görünümü gösterilerek tedavi süresi hakkında gerçekçi bilgiler verilebilir. Invisalign First tedavi seçeneği ile invisalign şeffaf plak tedavisi çocuk hastalara da uygulanabilmektedir.

Seramik diş teli

Estetik veya şeffaf diş teli olarak da adlandırılan tedavi yöntemi, dişlerin önüne seramik braketler ve metal tellerin yerleştirilmesidir. Bu tedavi sisteminde hastanın dişlerindeki telleri dışarıdan fark etmek oldukça zordur.

Lingual diş teli

Diş telleri, dişin arkasına takılan kişisel bir tel şeklinde konumlandırılabilir. Bu tedavi yönteminde dişlerin ön kısmında herhangi bir ekipman kullanılmamaktadır. Bu tedavi yönteminde hasta ortodontik tedavi gördüğünü fazla hissetmez.

Bu tedavileri uygulamak için yaş sınırı var mı?

Yukarıda belirtilen estetik tedavileri uygulamak için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Ancak diş hastalıklarının tedavisi 12 yaşından itibaren başlar. İlk muayene 7 yaşında yapılır ve gerektiğinde koruyucu tedavi uygulanır. Yaşlı hastalar için diş ve diş etleri ortodontik tedaviye uygun ise bu tedaviler her yaşta kullanılabilir.

Diş teli tedavisi hakkında merak ettiğiniz soruları ve aynı zamanda kendi tedavi ücretinizi https://doktorya.com/dis-teli-fiyatlari adresinden hesaplayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın