DOLAR 32,4297 0.16%
EURO 35,6373 0.53%
ALTIN 2.323,210,19
BITCOIN 22971372.41259%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Eylem Erdem Uğurlu, çalışmalarında farkındalık yaratmaya devam ediyor
  • Magazin Name
  • Magazin
  • Eylem Erdem Uğurlu, çalışmalarında farkındalık yaratmaya devam ediyor

Eylem Erdem Uğurlu, çalışmalarında farkındalık yaratmaya devam ediyor

ABONE OL
14 Aralık 2021 18:09
Eylem Erdem Uğurlu, çalışmalarında farkındalık yaratmaya devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eylem Erdem Uğurlu, şiddet görenler ya da cinsel istismara maruz kalanlar için yürütülen farkındalık çalışmalarına ‘Yola Çıkmak’ adlı albümüyle destek veriyor…

 

Dünya genelinde pek çok kişi farklı şiddet türlerine ve cinsel istismara maruz kalırken, konuya dair farkındalık çalışmalarına son destek müzik dünyasından geldi. Yazar ve Besteci Eylem Erdem Uğurlu, çocukların maruz kaldığı şiddet ve cinsel istismar suçlarına karşı farkındalık yaratmak için seslendirdiği teklisi ‘Suçum Yok’un ardından albümü “Yola Çıkmak”ı da tüm dijital platformlarda dinleyicilerle buluşturdu. Eylem Erdem Uğurlu konuya dair “Maruz kaldığı şiddet ya da cinsel istismarla çocuk yaşta travma geçiren bireylerin, gelecek yıllarda karşılaştığı psikolojik sorunları bizzat deneyimledim. O yüzden mağdurları çok iyi anlıyorum ve bu süreci kitaplarım ve şarkılarımla ifade ederek farkındalık yaratmaya çalışıyorum” dedi.

Anne olunca anladı

Geçtiğimiz ekim ayında dijital platformlarda dinleyicilerinin beğenisine sunduğu Yola Çıkmak isimli albümünde de aynı konuyu işlediğini belirten Eylem Erdem Uğurlu eserlerine ilham olan hayat hikayesini şu sözlerle paylaştı: “İlk olarak 30, daha sonra ise 36 yaşında iki kez anne oldum. Anne olduktan sonra ise çocukluk travmalarının ilerleyen yaşlarda farklı şekillerde tezahür ettiğini anladım. Henüz 5.5 yaşında cinsel istismara maruz kalmış biri olarak, farkındalığımın ardından bu olayın yaratttığı psikolojik etkilerden arınmaya başladım. Böylece hayal ettiklerimi gerçekleştirmek için hiçbir engelim kalmadı. Hayatımın dönüm noktası olarak ifade ettiğim ‘yola çıkmak’ deyimini ise hem albümümde hem de 2020’de Nesin Yayınevi’nden çıkan ilk çocuk kitabımda kullandım. O yollarda yürürken, bu hikayelerin bir gün kitap ve şarkılara dönüştüreceğimi tahmin etmiyordum.”

“Sanat eseri üretmeyi hem doğum hem de ölüm hali olarak görüyorum”

Hayatı boyunca çocuklara temas eden kitaplar yazmaya ve yaralı yetişkinlere temas eden şarkılar üretmeye devam etmek istediğini dile getiren Eylem Erdem Uğurlu, “Birinin kelimelerinin ve müziğinin başka insanların dünyasında yer bulması benim için hep çok değerli bir durum oldu. Bu yüzden kendi dünyasını bu temeller üstünde kuran biri olarak, yolculuğuma Kurucu Ortağı olduğum Yolcu Sanat çatısı altında devam ederek yaşadıklarını paylaşmak isteyen kişilerle bir şekilde temas kurmak istiyorum. Sanat eseri üretme sürecini

hem bir doğum hem de ölüm hali olarak görüyorum ve sanatım aracılığıyla beni dinleyen ve okuyan herkesin dünyasında bir yer bulmayı bekleyeceğim. Hem sosyal medyadan hem de dijital platformlardan şarkılarımı ve iyileştirici hikayelerimi paylaşmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Eylem Erdem Uğurlu kimdir?

1978’de Mardin’de dünyaya gelen Uğurlu, 1999 yılında Marmara Üniversitesi Ekonometri bölümünü birincilikle bitirdi. 2001’de Marmara Üniversitesi’nin Sermaye Piyasası ve Borsa Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. Banka, aracı kurum ve piyasa araştırma şirketlerinde çalıştı. 25 yaşında kurumsal hayatı terk etti ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nü, 2008 yılında 3. olarak bitirdi. Eylem Erdem Uğurlu, hayatını seyahat eden, beste yapan, söz yazan, şarkı söyleyen ve çocuk kitapları yazan bir anne olarak sürdürüyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.