DOLAR 32,3834 0.18%
EURO 35,0000 -0.26%
ALTIN 2.324,440,23
BITCOIN 2265534-0.82581%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Esma Er kimdir?

ABONE OL
21 Ağustos 2020 01:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esma Er daha lise yıllarında okul tiyatro oyunlarındaki performansını gören edebiyat öğretmeni vesilesiyle Türvak Sinema Televizyon Haber Spikerliği ve Sunuculuk eğitimi aldı ve birincilikle bitirdi. Esma Er Tuna Huş ve Müjdat Gezen gibi önemli isimlerle tanışma ve ders alma imkanı oldu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde  tiyatro eğitimi aldı.

Esma Er bir koltuğa birden fazla karpuz sığdırdı

Aldığı eğitimlerin ardından Esma Er TV 8’de Erkan Oyal ile birlikte haberde çalıştı. Bu dönemde muhabirlik ve seslendirme yaparken aynı zamanda editörlük yapan güzel sanatçı Marmara Üniversitesi Güzel  Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde okudu.

Üniversiteye başladığı yıllarda bir arkadaşının yönlendirmesiyle Esma Er TRT İstanbul Radyosu sınavlarına girdi ve TRT İstanbul Radyosu Batı Müzik korosunda çalıştı. Şef Gökçen Koray eşliğinde önemli mekanlarda konserler vermeye başlayan Esma Er çeşitli sanatçılara vokal yaparak, sahne hayatına başladı. Kısa süre sonra gelen teklifleri değerlendirerek hem eğitimine hem de sahneye çıkmaya devam etti. Bu sırada Ozan Çolakoğlu’nun kurduğu “Sarı Ev”de ilk profesyonel albüm çalışmalarına başladı.

Esma Er albümünde ünlü isimlerle çalıştı

İlk albümünde Esma Er , Ümit Sayın, Yıldız Tilbe, Ozan Çolakoğlu gibi önemli isimlerle çalıştı. Albümün son aşamaları Almanya’da tamamlandı. 2008-2009 yıllarında ilk albümü “Kimi Kimi”yi Seyhan Müzik etiketiyle çıkarttı, Türkiye’de ve yurtdışında büyük ses getirdi, MTV müzik listelerine girdi. Albümün ilk klibi, albüme de ismini veren “Kimi Kimi” şarkısına Murat Küçük yönetmenliğinde çekildi. Esma Er albümünün ikinci klibi ise Salih Singin yönetmenliğinde “Beni Yak” şarkısına çekildi. Sanatçının moda konusundaki bilgisinden dolayı fotoğraf ve kliplerinde kullanılan kıyafetlerinin tasarımını kendisi yaptı. Kimi Kimi şarkısına Hüseyin Karadayı remix yaptı. Sanatçı 2009 Kral TV  müzik ödüllerinde yılın yeteneği adayı oldu.

Esma Er bir çok sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı

2013 başında Esma Er DMC etiketiyle “No2” albümünü piyasaya sürdü. Albümde söz-müziği Sezen Aksu’ya ait “Hayır” şarkısının ve söz-müziği Murat Güneş’e ait “Soru İşaretleri” şarkısının hem slow hem hareketli versiyonları yer aldı. Albümde ayrıca David Şaboy, Aytuğ Yargıç, Erdem Sökmen, Erdinç Erdoğdu, Serhat Karadağ gibi isimlerle çalıştı. Müzik eleştirmenlerinden tam not aldı. Bir çok sosyal sorumluluk projesinde yer aldı.

2016 yılında ilk single çalışması “Bilmiyorsun”un dört farklı versiyonu hazırlandı ve DMC etiketiyle dijital platformlarda yayınlandı.

2018’de “Dünya Bir Yana Sen Bir Yanasın” şarkısını Ossi Müzik’ten yayınladı.

Aynı yıl “İstanbullu Gelin” dizisinde “Burcu” karakterini canlandırdı.

2019 Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları’ndan mezun oldu.

Bir çok reklam ve dizi jingle çalışmaları olan sanatçı, halen sahne ve albüm çalışmalarına devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.