Erol Köse Linet’e ince ayar çekti

Linet'e "ülkeyi terk et" tepkisi...

Erol Köse Linet’e ince ayar çekti

İsrail ile Filistin arasında yıllardır süre gelen savaşın yeniden alev alması sonrası İsrail asıllı Türk şarkıcı Linet Mor Menashe, sosyal medya hesabından önce İbranice “Bütün ölmüşlerimize Allah’ta rahmet diliyorum. Biran önce bu kanın durması tek duamız” şeklinde bir paylaşım yapmış ardında yine sosyal medya hesabından ölen İsraillilerin fotoğraflarını paylaşıp “Hamas katildir” demişti. Linet’in İsrail’in hastaneye saldırısını kınamaması dikkat çekerken, Erol Köse de Linet’i “Bu toplara hiç girme” sözleriyle uyardı.

İsrail’in gece Gazze’de bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi’nin bombalaması sonucu ilk belirlemelere göre 471 kişi hayatını kaybetmiş ve daha sonra bu rakam 500’ü geçmişti. Yaşanan katliam sonrası birçok kişi ve sanatçı sosyal medya hesabından paylaşım yaparak tepkisini dile getirdi.

Bazı sosyal medya hesapları da Linet’in “Hamas Filistinlilerin kuzeyden geçmesine izin vermiyor”, “Hamas katildir” paylaşımlarını alıntılarken aynı zamanda Linet’in 500 masum insanın katledildiği hastane saldırısı ile ilgili görüntü paylaşmamasına tepki gösterdi.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın