Erkekler bekareti bahane edemeyecek

Erkekler bekareti bahane edemeyecek

Bekaret kusur değil artık

Son dönemde yaptığı yorumlar ile ve hukuki açıklamalar ile tanınan fenomen avukat Erkan Yalçın kendisine sık sık yöneltilen bekaret sorusuna cevap verdi. Fenomen avukat Yargıtay’ın verdiği emsal kararı paylaşarak kadınlara seslendi. Yalçın ” Evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamış olması (başka bir erkekten hamile kalması ve evlilik birliği içinde doğum yapması) boşanma davasında davalı kadın için kusur oluşturmaz” dedi.

DurakMedya’da yer alan habere göre fenomen avukat kendisine sürekli sorulan bekaret sorusuna cevap verdi. Yaptığı sosyal medya paylaşımları ile adını duyuran avukat Erkan Yalçın davalı bir erkeğin evlilik sonrası eşine açtığı bekaret davasında verilen emsal kararı hakkında bilgi verdi. Fenomen avukat evlilik öncesi kadının ilişki yaşamasının boşanma davasında kusur oluşturmadığını söyledi. Yalçın ” Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, davalı kadının evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamış olması (başka bir erkekten hamile kalması ve evlilik birliği içinde doğum yapması) boşanma davasında davalı kadın için kusur oluşturmaz diyerek emsal bir karara imza atmıştır.
Eşinde bulunmaması onunla birlikte yaşamayı kendisi için çekilmez bir duruma sokacak derecede önemli bir nitelikte yanılarak evlenen kişi (TMK m. 149/2) evlenmenin nispi butlan ile iptalini isteyebilir. İptal davası açma hakkı, iptal sebebinin öğrenildiği veya korkunun etkisinin ortadan kalktığı tarihten başlayarak altı ay ve her hâlde evlenmenin üzerinden beş yıl geçmekle düşer (TMK m. 152). Tarafların sadakat yükümlülüğü evlilik birliğinin kurulmasıyla başlar (TMK m. 185). Davalı kadının evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamış olması (başka bir erkekten hamile kalması ve evlilik birliği içinde doğum yapması) boşanma davasında davalı kadın için kusur oluşturmaz, ancak koşulları var ise evliliğin nispi butlan ile iptali davasına konu olabilir (TMK m. 149).Evlilik birliği kurulmadan önceki nedenlere dayanılarak boşanma davası açılamaz ” dedi.

Bir yanıt yazın