DOLAR 32,3730 0.16%
EURO 35,0879 -0.03%
ALTIN 2.325,200,26
BITCOIN 2278307-1.02364%
İstanbul
17°

AÇIK

19:32

AKŞAMA KALAN SÜRE

Erdal Ayna oyunculuğu kadar yönetmen olarak da tam not aldı.

Erdal Ayna oyunculuğu kadar yönetmen olarak da tam not aldı.

ABONE OL
8 Temmuz 2021 13:39
Erdal Ayna oyunculuğu kadar yönetmen olarak da tam not aldı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır Kültür  ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı  bünyesinde  Faaliyet gösteren  Diyarbakır Şehir Tiyatroları’nın hazırladığı  Sihirli Anahtar adlı müzikal çocuk oyunu dizi ve sinema oyuncusu Erdal Ayna rejisi  ile 3 Temmuz’da  prömiyer  yaptı.

Dakikalarca Ayakta Alkışlandı.

Halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirilen prömiyerde oyun seyircisi tarafından çok beğenildi. Dakikalarca ayakta alkışlanan oyun hem çocuklar hem yetişkinler hemde oyunu izleyen akademisyenler tarafından çok beğenildi.

Akdeniz Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü  Anasanat  bölüm  başkanı Doç. DR. Birgül  Yeşiloğlu Güler’in yazdığı oyunda dizi ve sinema filmlerinde oynadığı karakterler ile ile  güçlü bir aktör  olduğunu kanıtlayan Erdal Ayna Rejisörlük  koltuğuna oturmuştu.

Seyirci Tiyatroya doydu

Sihirli Anahtar  oyunu , rejisi ile ışık ve dekoru ile müzik  ve oyunculuklar ile seyirciyi tiyatroya doyurdu.

Oynanmaya devam edecek

Sihirli Anahtar prömiyer  sonrası hem Diyarbakır’da hem ilçe ve köylerde hemde başka illerde oynanmaya devam edecek.

Oyunun başarılı olmasının sırrı: Sevgi

Oyun sonunda kısa bir konuşma yapan Erdal Ayna sevginin gücüne vurgu yaparak sevgiyi anlatmada başarılı olabilmek için önce kendinizin bunu hissetmesi gerektiğini ve oyundaki başarının emek veren herkesin öncelikle sevgiyi kendi aralarında inşa etmiş olmasına bağladı.

DBŞT Genel Sanat Yönetmeni Handan  Ekici’ye özel  teşekkür

2006 yılında ilk kez Tiyatroya, Diyarbakır’da yapılan bir festival sayesinde başladığını ve o gün, bu festivali yürüten , yapan kişilerden  biri olan şu an Diyarbakır Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni olan Handan Ekici’nin de oyuncu  kadrosunda yer aldığı bir tiyatro oyununu yönetmenin kendisi için bir gurur olduğunu  söyleyip  festivali yapıp oyunculuğa başlamasına vesile oldukları için handan Ekici’ye ayrıca teşekkür etti.

 

Sihirli Anahtar oyuncu kadrosu

Handan Ekici, Rezan Kaya, Defne Melek Gür, Ayşe Taylan, Özgür  Kılıççı ,Selcan Hafız , Ali Babat, Muaz Sevgili, Uğur  Erol, Mehmet Özeren,  Mehmet Ali Ipek, Mehmet Ali Bozkurt, Sehil Sevgili , Mert  Melik Fırat, Berra Gökçen  Kaplan,

Teknik Kadro

Yard. Yönetmen: Dicle Çapanoğlu,

Genel  Sanat Yönetmeni  : Handan Ekici

Dramaturg: Ruknettin Gün,

Işık: Mehmet Doğu

Ses: Mahmut Varlı, Hatip Ertaş

Sahne Amiri : Şeyhmus Acardan

Dekor:  Hacı Ayer, Ilyas Akçay

Kostüm: Hacı Gezer , Ayşe Baykusak, Ayten Çetiner

Koreografi: Nurcihan yılmaz

Muzik:Alper Doymaz, Ümit  Pektaş

 Yeni Filme  başlıyor

Erdal Ayna, bundan sonra oyun yönetip yönetmeyeceği hakkında bir açıklama yapmazken bayramdan sonra yeni bir sinema filmine başlayacağını  duyurdu. Sosyal medya hesaplarından edindiğimiz  bilgilere göre bayramdan sonra çekimlerine başlanacak olan Keşke adlı uzun metraj sinema filmi için yönetmen Adem Uğur ile prensipte anlaştığı  öğrenildi.

 

Erdal Ayna kimdir?

1989 yılında Diyarbakır’da doğdu. Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu.

2005 yılında Bekçi Murtaza oyunu ile Tiyatroya ilk adımını Diyarbakır’da attı. 2012 yılında aynı zamanda Beyaz Peride’ye ilk adım attığı  Mavi Ring filminde oynadı. Film, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde  ödül ile döndü. 1M1K Adana Yollarında, Karımı Gördünüz Mü?, Lacivert Gece, Korku Takvimi filmlerinde  oynadı. Şuursuz Aşk filminde İsmail Hacıoğlu ile partnerliğinde gösterdiği başarılı performansı ile Türkiye izleyicisi tarafından daha çok tanınır oldu. Bir Deli Rüzgar, Hıçkırık, Şevkat Yerimdar, Bizim Hikaye, Ciran Ciran,Payitaht, Savaşçı gibi dizilerde rol aldı. Son olarak  Acun Medya’nın Dijital Medya Platformu EXXEN kanalında TİMS YAPIM imzalı ÖĞRENCİ EVİ dizisinde Murtaza rolü ile gösterdiği başarılı performansı ile gündeme gelmişti.

Kamil Hızer / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.