DOLAR 32,3202 0.2%
EURO 35,1032 -0.1%
ALTIN 2.298,110,92
BITCOIN 23066912.4094%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

19:31

AKŞAMA KALAN SÜRE

En Özel Çikolata ve Makaron Çeşitleri için adres: Hazz

En Özel Çikolata ve Makaron Çeşitleri için adres: Hazz

ABONE OL
17 Ağustos 2022 22:30
En Özel Çikolata ve Makaron Çeşitleri için adres: Hazz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sevdiklerinize verebileceğiniz en özel hediyeliklerden biri olan çikolata Hazz kalitesi ve güvencesiyle onları da kendinizi de mutlu etmenin en lezzetli yoludur. Hazz ürün yelpazesindeki lezzetler elbette sadece çikolata ile sınırlı değil. Makaron çeşitleri de Hazz tarafından tıpkı çikolata gibi farklı çeşitliliklerde üretilen ve en çok beğenilen lezzetler arasında yer almaktadır.

Benzersiz lezzetleriyle kalpleri fetheden ve her ortama keyif katan çikolata çeşitleri Hazz kalitesiyle çıtayı çok yükseklere taşıyor. Her yaştan insanın kolay kolay “hayır” diyemediği bir lezzet olan çikolatanın bitter, sütlü ve beyaz gibi farklı çeşitleri vardır.

Özel günlerin vazgeçilmez eşlikçisi olan çikolata en sıradan anları dahi unutulmaz bir hale çevirebilir. Mutluluk kaynağı olarak da adlandırılan çikolata kakao ağacının çekirdeklerinden elde edilir. Geçmişten günümüze pek çok farklı versiyonu olan çikolata içerik olarak olduğu gibi form olarak da değişiklik gösterebilir. Bunlar arasında tablet, draje ve bar gibi seçenekler vardır.

Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan çikolatanın bizim mutfaklarımıza girişi 19.yüzyıl başına dayanır. Adı duyulduğunda dahi yüzlerde eşsiz bir gülümseme bırakan çikolata dünya genelinde en yüksek popülerliğe sahip tatlı türüdür. Farklı lezzetleri ve türleri olması nedeniyle çikolata çeşitleri arasından herkesin damak tadına ve beğenisine uygun ürünler seçme imkanı vardır.

Çikolatanın Tarihi Çok Eskilere Dayanır

Yüz güldüren ve mutlu eden lezzet denilince akla ilk olarak gelen çikolatanın tarihi 4000 yıl önceye dayanır. Bugünkü Meksika topraklarında yaşamış Olmek uygarlığından bugüne kadar gelen ve her geçen gün çeşitlenmesine rağmen popülaritesi hiç azalmayan çikolatanın kökeni Orta Amerika bölgesinde bulunan tropikal ormanlarda yetişen kakao ağacına dayanır. Kakao fermente edilerek macun haline getirilir. Eski dönmelerde kakao sıvı olarak üretilir ve saklanırdı. Macun halindeki kakaonun tadı oldukça acı olduğundan su ve farklı aromalarla karıştırılıp içilebilir hale getirilirdi.

Toz haline getirilen kakaoyla sütün eşsiz uyumuna eklenen çeşitli aromalar ve uygulanan farklı yöntemler sayesinde yeni lezzetlerin doğması sağlanabilir. Sütün ve çikolatanın birlikteliğine şahitlik eden sütlü çikolata hafif ve tatlı bir lezzettir. Beyaz çikolata görsel ve lezzet olarak büyük bir yenilik sağladığı gibi son yıllarda popülerliği artan diğer bir çikolata çeşidi bitter çikolatadır.

%35’ten fazla kakao içeren bitter çikolataların içindeki kakao oranı %50 ila %70 arasında değişir. Daha sert ve sade bir yapıda olan kuvertür çikolata ise genellikle tatlı yapımında kullanılır. İçinde %50’den fazla kakao bulunan kuvertür çikolata tatlılara lezzet katar.

Çikolata Satın Alırken Bu Noktalara Dikkat

Dünyada belki de en çok sevilerek tüketilen lezzet olan çikolatanın çeşitliliği de fiyat yelpazesi de son derece geniştir. Kalitesi ve lezzetiyle akılları baştan alacak çikolata lezzetine ulaşmak için ürün satın alınırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir.

Öncelikle satın alınacak çikolatanın üretiminde kullanılan hammaddenin kalitesine ve tazeliğine dikkat edilmelidir. Aynı şekilde ürünün içerisindeki yağ çeşidine ve kakao oranına da dikkat etmek gerekir. Çikolatalar; ağızda kolayca dağılan, aromasını bırakan ve pürüzsüz dokularıyla fark yaratan ürünlerdir.

Yüksek kaliteli ürünler parlak bir görünüme sahiptir. Bitter dışındaki ürünlerin ağızda acı bir tat bırakmaması gerekir. Çikolata satın alındıktan sonra ürünün saklama koşullarına da dikkat edilmelidir.

Evlerde sürekli olarak bulundurulan ve gerek misafirlere ikramlık olarak sunulan gerek günlük ufak kaçamaklar şeklinde tüketilen çikolata çeşitleri olumsuz koşullarda saklanırsa tadının bozulma olasılığı vardır.

Önerilen, çikolatayı mümkün olduğunca buzdolabında saklamamaktır. Çikolata 15 ila 23 derece arasında korunması, aşırı sıcağa ve güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Aksi takdirde eriyebilir ve şekli bozulabilir. Bu yüzden yaz aylarında ve sıcak bölgelerde zaman zaman çikolatanın buzdolabına koyulması zorunlu bir hal alabilir. Bu durumda buzdolabının ısı açısından en yüksek kısmına koyulması önerilir.

Çikolataya fazla sıcak ya da fazla soğuk gibi zarar veren diğer bir etken yüksek nemdir. Çikolata saklanırken paketi açılmamış olmalıdır. Eğer açıldıysa da hava ile temas etmesi mümkün olduğunca engellenecek şekilde korunmalıdır. Çikolata alırken gramajına dikkat edilmesi halinde saklanması da kolaylaşır. Özellikle çikolatanın hızlıca tüketileceği ve tatlı yapımlarında kullanılacağı durumlarda 80 gramlık çikolataların tercih edilmesi daha doğru bir adım olur.

Hazz ürün yelpazesinde bulunan özel tasarım çikolataların dolgulu spesiyaller, trüf çikolata, tablet çikolata, çikolata kaplı ürünler ve fondü çikolataları gibi farklı çeşitleri vardır. Bunlar arasında her damak zevkine uygun lezzetler vardır. Siz de beğenilerinize uygun Hazz çikolata çeşitlerini seçmek için hazz.com.tr adresini ziyaret edebilir, alışveriş sepetinize eklediğiniz ürünleri Hazz’ın güvenilir ödeme yöntemlerinden yararlanarak hızlı ve kolay bir şekilde satın alabilirsiniz. Ayrıca 400 TL ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz kargo avantajından da yararlanabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.