Ebrar Mazhar kimdir?

Ebrar Mazhar kimdir?

Türk asıllı Makedon bir sanatçı olan Ebrar Mazhar, 15 Haziran 1990 yılında Kuzey Makedonya’nın Gostivar şehrinde doğdu.

Müzisyen bir aileden gelen Ebrar Mazhar, Gostivar’da bulunan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nda ilk öğrenimini tamamladı. Ardından Gostivar Belediyesi Sağlık Meslek Lisesi’nde bitirdi.

Babasının da müzisyen olmasıyla yedi yaşında piyano öğrenerek müzik hayatına başladı. Çocukluğunda değişik birçok enstrümanı çalmayı öğrendi. Bunlar arasında klavye, gitar, bas gitar ve cümbüş gibi enstrümanlar yer almaktadır.

Profesyonel müzik hayatına geçiş yapmadan önce küçüklüğünden beri müzik ile iç içe olan Ebrar Mazhar, kendini geliştirerek demo kayıtlar almaya başladı. 2005 yılında Balkanların tek Türk rock grubu olarak bilinen ‘Bal ve Kan’ grubunda bas gitar ve klavye çaldı. 2019 yılında henüz daha on dokuz yaşındayken kendi müzik stüdyosunu olan Gem Production’u kurdu.

2010 yılından sonra müzik çalışmalarının dışında Gostivar Türk Tiyatrosu’nda oyunculuk deneyimi kazandı. 2012 yılında ise tiyatro grubu kurup kendi oyunlarını yazmaya ve yönetmeye başladı.

2017 yılında da solo çalışmalarına başlayan Ebrar Mazhar kendi müzik grubunu kurarak Makedonya’nın birçok şehrinde konserlere katıldı.

2018’de yılında Tetova Kalkandelen Devlet Üniversitesi Konservatuar Bölümü’nden mezun oldu.

2019 yılında Makedonya, Arnavutluk ve Kosova’dan birçok sanatçının aranjörlüğünü ve müzik yapımcılığını üstlendi. Aranjör olarak aynı yılın devamında “GRAND PRIX THE BEST 2020” Ulusal Çapta Yılın Yapımcısı ödülünün sahibi oldu.

2020 yılında yayınladığı Siyah Oje ve Seninle adlı şarkılarının ardından ‘Aşk Öldürür’ albümü için kolları sıvayan Ebrar Mazhar, albümünün kayıtlarını kendi yapım firması Gem Production’da kaydetti.

2022 yılında Türkiye’de müzik hayatına devam etme kararı alan Ebrar Mazhar, ‘Aşk Öldürür’ albümü ile altı şarkıyı sevenleriyle buluşturmaya hedefliyor. Albümün ilk teklisi Gitme 27 Mayıs Cuma günü tüm dijital platformlarda yayınlandı.

Bir yanıt yazın