Dr. Şenol Pak kimdir?

Dr. Şenol Pak'ın doktorluktan ilaç sektörüne başarı öyküsü

Dr. Şenol Pak kimdir?

Dr. Şenol Pak 1 Ocak 1967 tarihinde Tarsus’da dünyaya geldi. Dr. Şenol Pak ilk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra Tarsus Amerikan Koleji’ni bitirdi. Daha sonra girdiği üniversite sınavında İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ni kazanan Dr. Şenol Pak eğitimini tamamladıktan sonra iki yıl Kastamonu’da mecburi hizmetini tamamladıktan sonra ani bir kararla ilaç sektöründe çalışmaya başladı.

Dr. Şenol Pak ksa sürede yerli ve yabancı ilaç şirketlerinde üst düzey yönetici olarak çalışırken bir çok ödülde kazandı. .

2008 yılında Avusturalya Sandoz İlaç Başkanı olarak görevine başladıktan sonra bir sonraki yıl 2009’da da Sandoz İlaç tarafından (Novartis)  yılın en başarılı CEO ödülünü aldı. 2010 yılında Uluslararası Jenerik ilaç dünya lideri Teva’ nın  25 ülkeden sorumlu VP görevine getirildi . Dr. Şenol Pak 2015 yılından itibaren Metspharma’nın kurucu ortağı olarak çalışmaktadır.

MetsAcademy Eğitim şirketiyle ulusal ve uluslararası akademik kuruluşlarla is ortaklığı yapmaktadır.  MetsAcademy tıp alanında mezun olmuş doktorlara mezuniyet sonrası çeşitli eğitimler ve danışmanlık hizmeti vermektedir.

Bir yanıt yazın