Doğuş kısa bir önce düet yaptığı Azeri sanatçı Aygün Beyler’in vefat haberini duyurdu

Doğuş kısa bir önce düet yaptığı Azeri sanatçı Aygün Beyler’in vefat haberini duyurdu

Ünlü şarkıcı Doğuş’un aylar önce programda beraber düet yaptığı Azeri sanatçı Aygün Beyler 48 yaşında hayatını kaybetti. Azerbaycan’ın en önemli seslerinden biri olarak gösterilen ve aynı zamanda Devlet sanatçısı unvanına sahip olan Beyler son olarak Doğuş ile canlı yayında düet yapmıştı.

DurakMedya’dan Mustafa Barış Durak’ın haberine göre ünlü şarkıcı Doğuş’un düet yaptığı Azeri şarkıcı Aygün Beyler genç yaşta yaşamını yitirdi. Uzun süredir kanser tedavisi gören Azerbaycan’lı sanatçı Aygün Beyler Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Vefat haberini üzüntü ile duyan ünlü şarkıcı Doğuş ” Büyük ses,sanatkar, yokluğunu bilmek acı verir. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun” dedi. Şarkıcı Doğuş eşi Hoşgedem Hidayetkızı ile beraber sundukları televizyon programında konuk aldıkları Aygün Beyler ile düet yapmıştı. İkilinin son görüntüleri herkesi duygulandırdı.

Aygün Beyler kimdir !

22 Ağustos 1975 yılında Bakü’nün Surahanı köyünde doğdu. İlk önce Bakü’deki nağara okuluna gitti ve okulun mezunu oldu. 1988 yılında Azerbaycan Devlet Filarmonisinde yetenekli çocuklar için açılan bölümde okumaya başladı. 1998 yılında Azerbaycan Devlet Filarmonisinin Hanendelik Bölümünde eğitimini devam etmiştir. Arif Babayev, İslam Rızayev, Ağahan Abdullayev, Alim Kasımov, Elhan Müzefferov gibi sanatçılardan eğitim almıştır. 2012 yılında Azerbaycan Devlet Müzik Akademisinin Şef ve Bestekarlık bölümünde eğitim almaya başlamıştır. 2019 yılında Azeri şarkıcı Nigar Cemal’la “Nefesim, Kalbim” isimli düetini seyircilerin beğenisine sunmuştur.

Albümleri
Single’ları
Ata
Ana
Darıxdım
Tut Ağacım
Nəfəsim, qəlbim (feat. Nigar Cemal)

Bir yanıt yazın