Deniz Salman’ın izleyiciyle imtihanı

Bir aşk masalından kaçıyorum; bir masalın aşkından…

İnsanlar neden merak eder başkalarının uçkuru ya Hu? Size ne kardeşim kim kiminle ne yapmış gizli dünyalarında. Oda demiyorum ironi yaptım fark ettiniz mi sevgili okuyucularım? Çünkü bazen odalarında, bazen kafalarında yaşadıkları bizi hiç ama hiç ilgilendirmemeli.

En çok izlenen programlara, en çok okunan haberlere baksanıza…

Biz koltuğumuzda oturmuş zenginlerin yedikleriyle ilgilenirken dünyanın birçok yerinde çocuklar açlıktan ölüyor, biz birilerinin sağlıklarıyla ilgilenirken binlerce çocuğun organı satılıyor, at yarışı peşinde koşanlar bir sürü hayvan ağza alınmaz şekilde telef ediliyor…

İzleyelim biz, öylesine keyifli ki izlemek çocuklarımızla oynamak yerine ellerine telefon bilgisayar veya tablet vererek dinlenin, kafanızı dinleyin ve hiç çekinmeden hiçbir zaman elde edemeyeceğiniz bir dünyayı hayranlıkla izleyin.

Ben bu insanoğlunu anlayamadım gitti kardeşim. Neyi neden yaptığını anlayamadım gitti.

Kafasını kumdan çıkarmayan devekuşlarından beter bir haldeyiz. Benzetmemem sizi incitmesin çünkü ilkelliğimizden kurtulamadığımız gösteren binlerce örnek verebilirim size konuşturmayın beni. Zarafeti yüzünden kaç kişiye kabalık ettiğinizi sorun kendi kendinize, iyiliği yüzünden kaç kişiyi kazıkladınız, güçlü olmadığı için kaç kişiyi ezdiniz…

İşte böyle sevgili okuyucularım yolculuğumuzu serdim önünüze. Yolculuğumuzu dedim dikkat ettiniz mi? Çünkü kendimi de ayırmıyorum sizden.

Gerçi ben zarafeti, iyiliği ve güçsüz olanı temsil ediyorum insanoğlunun serüveninde…

Hayır kendi hikayemi anlatmak için başlamadım yazıya. Kendi acılarımın serzenişi değil bu satırlar. Biraz çevrenize bakın demek için. “İnsan insanın kurdudur” sözünü yalan çıkarmak için.

Ya Hu yine başladın kukumav kuşu gibi. Bu yazıdan sonra kesin kovulacaksın… Ya da yazını yayınlamayacaklar…

 

Bir aşk masalından kaçıyorum; bir masalın aşkından…

Bir yanıt yazın