Cenk Tevet kimdir?

Yıllarca Tarkan'ın kuzeni olarak anılan Cenk Tevet kimdir?

Cenk Tevet kimdir?

Cenk Tevet 6 Ocak 1979 yılında İstanbul’un Şişli ilçesinde dünyaya geldi. Resim ve müziğe küçük yaştan itibaren ilgi duyan Cenk Tevet ilkokulda resim sergilerinin ve müzikli müsamerelerin vazgeçilmez öğrencisiydi. 10 yaşında Mimar Sinan Üniversitesi’nin ilkokul öğrencileri için açtığı resim kurslarını birincilikle bitirdi. Ortaokulda flüt vasıtasıyla notalarla tanıştı ve akabinde gitara merak duymaya başladı.

Cenk Tevet lise yıllarında birçok festival, lise konseri, vakıf dinletilerine katıldı. 1995 liseler arası müzik yarışmasında beste ve en iyi solist dalında ilk ödülünü aldı. Liseden sonra resim tutkusu müzikle beraber devam ediyordu ve bunun sonucunda 1997 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk eğitim fakültesi Resim Bölümünü kazanarak öğrenimine devam etti. Sahneye çıktığında insanlarla duyguları paylaşma düşüncesini kendine felsefe olarak benimsediğinden, eğlence sektöründen hayat şartları sınırınca uzak durup genelde genç ve üniversiteli kitleye alkolsüz ortamlarda konser tadında dinleti ve performanslar verdi.

Cenk’in Artvin Kafkasör, Susurluk, Bayrampaşa, Erdek, Avşa, Kemer ve birçok yerde aralarında 25 bin kişilik solo konserlerinin de olduğu birçok heyecan verici tecrübesi oldu. Piyasa denilen kavrama çok sıcak bakmayan Tevet, sahnede kendine ve tarzına uygun bulduğu parçaları süre, tarz ve solo kalıplarının dışına çıkararak doğaçlama olarak yorumlamakta.

Cenk Tevet stüdyodan arta kalan zamanlarda dünya etnik müzikleri başta olmak üzere birçok tarzın sentezini yapmaya çalışarak deneysel müzik çalışmalarına devam etmekte… Modern yaşama ve hayata kültürünü kaybetmeden adapte olmayı ve oldurmayı felsefe edinen Cenk Tevet söylemleri ile (şehir ozanı) lakabını aldı “O kadar şanslıyız ki… Çünkü kültürümüzde yüzlerce enstrüman ve notaya sahibiz. Bunların yerli yerinde sentezleri modern ve geleneksel olarak kalıplar dışına itildiğinde kimse ne çıkacağını asla bilemez. Bunu kullanmalıyız. Coğrafyamızın mistik yapısına bütün dünya hayran.”

Bir yanıt yazın