Cemil İpekçi online alışveriş mağduru oldu!

Cemil İpekçi online alışveriş mağduru oldu!

Kulağında işitme sorunu yaşayan ünlü modacı Cemil İpekçi, internette gördüğü “bir alana bir bedava” işitme cihazı reklamına kanarak sipariş verdi. Fakat siparişi geldiğinde sadece bir adet işitme cihazı olduğunu fark etti. Kendisine iki adet cihaz gönderileceği söylenen İpekçi, mağdur olduğunu ve kandırıldığını hissetti.

Yaşadığı bu olayı sosyal medya hesabı üzerinden takipçileriyle paylaşan İpekçi, bu tür reklamların yanıltıcı olduğunu ve insanları mağdur ettiğini söyledi. İşte İpekçi’nin yaptığı paylaşım:”Ben bir duymer kulak içi cihaz aldım. 2 gün önce ama ne aldığım yer ikinci bedava dedi nede birini bedava verdi. İki kulak içinde ücretini ödedim. Bence böyle reklamlar doğru değil. Herkesin bilgisine sevgiler.”

Cemil İpekçi’nin bu paylaşımı, “bir alana bir bedava” gibi reklamların etik olup olmadığı konusunda tartışmaları da beraberinde getirdi. Uzmanlar, bu tür reklamların tüketicileri yanıltmaya yönelik olabileceğini ve mağduriyetlere yol açabileceğini belirtiyor. Bu nedenle, işitme cihazı satın almadan önce detaylı araştırma yapmak ve güvenilir firmaları tercih etmek gerekiyor.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın