DOLAR 32,6023 0.38%
EURO 34,7624 0.02%
ALTIN 2.496,580,51
BITCOIN 20252132.10947%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Cem Bölükbaşı, Euroformula Open’da ikinci yarışına Imola’da çıkıyor
  • Magazin Name
  • Spor
  • Cem Bölükbaşı, Euroformula Open’da ikinci yarışına Imola’da çıkıyor

Cem Bölükbaşı, Euroformula Open’da ikinci yarışına Imola’da çıkıyor

ABONE OL
24 Temmuz 2021 16:05
Cem Bölükbaşı, Euroformula Open’da ikinci yarışına Imola’da çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esporda kazandığı dünya şampiyonluklarının ardından son iki sezondur profesyonel olarak gerçek pistlerde de başarılı bir kariyer sürdüren genç yarış pilotu Cem Bölükbaşı, 2023’te Türkiye’nin ilk Formula 1 pilotu olma hedefiyle formula serilerindeki yarışlarını sürdürüyor.

Cem Bölükbaşı, 10-11 Temmuz tarihlerinde Hungaroring Macaristan pistinde ilk kez çıktığı ve dünyada espordan  gelip bir Formula serisinde birincilik kazanan ilk yarış pilotu olarak tarihe geçtiği yarışların ardından, Euroformula Open serisinin Imola ayağında da zaferlerine devam etmek istiyor.

Euroformula Open Imola pistindeki yarışlar 24 Temmuz Cumartesi günü TSİ 12.55’te sıralama turlarıyla başlayacak, ilk yarış TSİ 20.15’te gerçekleşecek. Imola pistinde 25 Temmuz’da TSİ 12.20’da ikinci yarış, 19.20’de de üçüncü ve son yarışla seri tamamlanacak.

Cem Bölükbaşı, 2021’de kariyerinin  ilk Formula 3 Asya Şampiyonası’nda en iyi üçüncü çaylak olmayı başarmış; yine ilk kez katıldığı 4 saatlik European Le Mans yarışını kendi kategorisinde ikincilikle bitirmişti.

Başarılı genç pilot, Euroformula Open’da, Formula 1’in önde gelen isimlerinden Max Verstappen ve Charles Leclerc gibi pek çok efsane pilot yetiştirmiş Van Amersfoort Racing (VAR) ile yarışıyor.

Bu sezon elde ettiği zaferlere bir yenisi daha eklemeye hazırlanan Cem Bölükbaşı’nın Imola’daki yarışlarını Euroformula Open’ın resmi Youtube kanalından canlı olarak takip edebilirsiniz.

Cem Bölükbaşı kimdir?

Aynı anda hem espor hem gerçek motorsporlarında başarı gösteren bir sporcu olarak dünyada örnek teşkil eden genç pilot Cem Bölükbaşı, başarı grafiği ile yerli ve uluslararası otoriteler tarafından yakından takip ediliyor. 2017 yılında Formula Espor Dünya Şampiyonası’na katılan Cem Bölükbaşı dünya beşinciliğini elde etti ve Formula 1 şampiyonu Fernando Alonso’nun Simracing takımına seçilen ilk sürücü oldu.  2018’de yine F1 Esports’a katılan 70 bin kişi arasından en iyi 20 yarışçıdan biri olarak, ProDraft seçmelerinde dünya birincisi oldu, Redbull Toro Rosso Formula 1 ekibine katıldı ve takımı ile dünya ikincisi olma başarısını gösterdi.

Bölükbaşı gerçek pistlere ilk defa GT4 Avrupa Serisi 2019 şampiyonasında çıktı. Borusan Otomotiv Motorsport’un (BOM) genç yetenekler projesi kapsamında seçtiği pilot olarak turnuvanın iki ayağında yarışan sürücü, Misano pistinde kariyerinin sadece ikinci gerçek pist yarışında, PRO-AM kategorisinde yarışı ikinci bitirerek ilk podyum heyecanını yaşadı.

Ekim 2019’da kariyerinin ilk Formula yarışını, Formula Renault Eurocup’ın Hockenheim pistinde M2 Competition takımı ile tamamlayan Bölükbaşı, ilk tek koltuklu araç yarışındaki performansıyla otoritelerin ve motorsporları tutkunlarının dikkatini çekti. Formula Renault yarışında gerçek piste çıkmayı başaran dünyadaki ilk sim pilotu oldu.

GT4 Avrupa Serisi 2020 şampiyonasında BOM takımı ile ilk tam sezonunu yarışan sporcu, sezonu Pro-AM klasmanında ikincilik podyumunda tamamlamayı başardı.

Bölükbaşı, 2020 yılında ilk kez düzenlenen Formula Renault Esport Series’de ise toplam sekiz yarışta simülasyondaki gücünü göstererek Dünya Şampiyonu oldu.

Cem Bölükbaşı, Şubat 2021’de düzenlenen Formula 3 Asya Serisi’nde en iyi 3. çaylak oldu ve ilk defa tam sezon yarıştığı Formula turnuvasını 9. sırada bitirerek adını en başarılı 10 pilottan biri arasına yazdırdı.

Cem Bölükbaşı, Mayıs 2021’de Avusturya, Red Bull Ring pistinde gerçekleşen kariyerinin ilk 4 saatlik Le Mans Avrupa Şampiyonası’nda ise, Eurointernational takımıyla LMP3 sınıfında en iyi ikinci takım olma gururu yaşadı.

Bölükbaşı nisanda İtalya, Autodromo Nazionale Monza pistinde yapılan GT4 European Series’te PRO-AM kategorisinde yarıştı ve takımı ile yarışı ikinci tamamlayarak podyuma çıktı. Bölükbaşı, 2021 sezonu boyunca Borusan Otomotiv Motorsport takımıyla GT4 European Series yarışlarına devam ediyor.

Cem Bölükbaşı, 10-11 Temmuz 2021’de Euroformula Open serisinin Macaristan, Hungaroring pistindeki yarışlarında dünyada espordan gelip bir Formula serisinde birincilik kazanan ilk pilot olarak tarihe geçti. Bölükbaşı, Euroformula Open, Hungaroring yarışlarında toplam 46 puan alarak genel klasmanda 10’uncu oldu ve Hungaroring’deki üç yarışın sonunda en fazla puan alan pilot olarak da büyük bir başarıya imza attı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.