Canan Öztanık Temiz kimdir?

Son romanı "Sınır Tanımayan Kadınlar" satış rekorları kırıyor....

Canan Öztanık Temiz kimdir?

Yazar Canan Öztanık Temiz İstanbul Fındıkzade’de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi’nden pedogojik formasyon aldıktan sonra öğretmenlik hayatına başladı. Çocukluk dönmelerinde küçük yaşlarda okuma yazmayı öğrenen Canan Öztanık Temiz’in en yakın arkadaşı çocukluk yıllarından itibaren okumaya başladığı kitaplar oldu ve kendisinin çocukluk hayalleri arasında yazar olma fikrini oluşturdu.

İlk kitabı olan “Git Dedim Kendime” adlı romanını 2007 yılında piyasaya çıkaran ünlü yazar bu kitabında sabah uyandığında eşi tarafından çocuğu ile birlikte terkedilmiş bir kadının verdiği mücadeleyi anlattı. Canan Öztanık Temiz’in ilk romanı büyük bir ses getirdi ve o dönemin en çok popüler radyo programlarına davet edilerek romanı hakkında söyleyişlere katılması sonucunda iyi bir satış grafiği yakaladı.

2008 yılında genç bir kızın isyanını ve hayata baş kaldırışını anlatan “ Portre İçindeki Gizli Hüzün” adlı romanını piyasaya süren Canan Öztanık Temiz Milliyet Gazetesinin web sitesinde metin yazarlığı, yaşama sanatı ve kültür dergisinde yazarlık yapmaya başladı.

Ardından kendini bulmaya çalışan arayış içindeki bir kadının hikayesini anlatan “Minval” adlı romanını yazdıktan kısa bir süre sonra da toplumda kadına yönelik duygusal ve fiziksel şiddeti anlatan “Sahte” adlı romanı ile büyük bir çıkış yakalayan Canan Öztanık Temiz son kitabı olan “Sınır Tanımayan Kadınlar” adlı romanında da Cumhuriyet döneminde yaşadıkları büyük zorluklara rağmen yılmayarak her şeyin üstesinden gelmiş Cumhuriyet tarihimizin 5 sıra dışı kadının inanılmaz hikayelerini yalın bir dille anlatıyor. Bu romanda Cumhuriyet tarihimizin ilk kadın doktorunun, ilk kadın heykeltraşının, ilk sosyoloğunun ve kimyagerinin hayatlarından kesitlerini ve yaşadığı zorluklara rağmen yılmayarak tarihimize adlarını altın harflerle yazma öyküsü anlatılıyor.

Canan Öztanık Temiz aktif olarak öğretmenlik hayatına devam ederken mutlu bir evliliği ve iki çocuğu olan başarılı bir yazardır.

Kamil HIZER / Magazinname.com

Bir yanıt yazın