Buz Gibi Suyuyla Meşhur Dim Çayına Nasıl Gidilir?

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında harika vakit geçireceğiniz mükemmel bir adres veriyoruz: Dim Çayı. Şimdiye kadar duymadıysanız gittiğinizde hayran kalacağınıza eminiz. Bu satırları okuduktan sonra aklınıza gelen ilk soru muhtemelen, “Dim Çayı nerede” olmuştur. Suyun her mevsim soğuk olması nedeniyle çok ilgi toplayan Dim Çayı adından da merak uyandırır. Bu yer yemyeşil ve doğal suyu ile su sporuna merak salanların duraklarından biridir. Yazın daha fazla rağbet gören bu yer Antalya’nın gözbebeğidir.

Buz Gibi Suyuyla Meşhur Dim Çayına Nasıl Gidilir?

Yaz kış farketmeden insanların akın ettiği Dim Çayı, her geçen gün daha fazla ziyaretçi ağırlıyor. Gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel olan Dim Çayına gitmek düşündüğünüzden daha kolay. Öncelikle satın aldığınız uçak bileti yada otobüs bileti ile Antalya’ya varmalısınız. Sonrasında ise araç kiralama yöntemi ile Dim Çayına gidebilirsiniz. Yazın ya da kışın fark etmez her geçen gün daha fazla kişiyi ağırlayan bu doğa harikasını şimdiye kadar görmediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir. Toroslardan doğan çay yaklaşık olarak 60 kilometre uzunluğa sahiptir. Dim Çayı’nın herkes tarafından sevilmesine neden olan özelliği soğuk, dinlendirici ve doğal suyudur. Berrak ve yemyeşil su, su sporları için uygun bir alandır. Yerli ve yabancı turistleri misafir eden Dim Çayı kişilerin tazelenmesine ve keyifli vakit geçirmesine imkan sağlar. Dim Çayı Antalya’nın Alanya ilçesine bağlıdır. Bu çay Alanya ilçesine yaklaşık olarak 15 km uzaklıktadır. Bu çayın üzerinde kurulu olan Dim Barajı ve etrafında pek çok güzelliğe sahip olan Alanya’nın doğası kişileri mest eder. Bu yer sayesinde doğa ile iç içe bir yaşam sürmek mümkündür.

Barajdan dökülen suların denize dökülene kadar olan mesafede bir yaşam ve aktivite alanı bulmak mümkündür. Dim Çayı’nın etrafında piknik yapmak turist ağırlamak fotoğraf çekmek ve diğer pek çok aktivitede bulunmak kişinin keyifli vakit geçirmesine neden olur. Çayın etrafında bulunan restoran çay bahçeleri ile kişi sevdikleriyle güzel bir gün geçirebilir. Sıcak yaz günlerinde çayın senin suratı üzerinde kurulu olan platformda oturmak ve suyun akışını izlemek kişileri oldukça dinlendirir. Dinlenmek ve yenilenmek için bu çay oldukça kaliteli aktiviteler sunar.

Soğuk suyun oluşturduğu hava ile serinlemek eğlenceli ve heyecanlı su sporları yapmak mümkündür. Kuşların ve diğer doğa hayvanlarının çıkardığı seslerle kişinin doğa ile iç içe vakit geçirmesi daha elverişli olur. Dim Çayı etrafında bulunan bazı restoranlarda kişi kendi balığını tutarak pişirebilir. İstek üzerine bu restoranlarda ızgara türü yemeklerde yenebilir. Taze balığın lezzeti Dim Çayı ile buluştuğunda çok daha keyifli bir lezzet oluşturur. Dim Çayı’ndan geçen doğal sağlıklı ve soğuk su kullanılarak yapay havuzlar vardır. Bu havuzlarda yüzme imkanı sağlayan bazı işletmeler zaman zaman yoğunluktan dolayı alternatif planlar üretir. Dim çayın da yüzüyormuş hissi veren bu yapay havuzlar oldukça eğlencelidir. Aynı zamanda dinlendirici ve rahatlatıcı bir etkisi vardır.

Dim Çayı’na giden herkesin mutlu şekilde ayrıldığı aşikardır. Alanya ilçe merkezine ortalama olarak 15 kilometre uzaklıkta olan bu çay gidiş olarak kolay bir rotaya sahiptir. Alanya merkezinden Gazipaşa ve Mersin yönüne doğru gitmek gerekir. Dönülecek kavşaktan Dim Çayı’nın denize döküldüğü bölge ile kuzey yönüne doğru tabelaları takip ederek Dim Çayı restoranları bölgesine ulaşıp oradan Dim Çayı’na ulaşmak mümkündür. Restoran bölgesinde bulunan parkurda doğa yürüyüşü yapmak ve daha sonra Dim Çayı’nın keyfini sürmek gerekir. Çok yönlü etkinlik için Dim Çayı’nın sunmuş olduğunu bütün aktiviteleri değerlendirmek gerekir.

Dim Çayı Nerede Nasıl Bir Yer?

Dim Çayı nerede nasıl bir yer diye merak edenlere Toros eteklerinden başlayan 60 kilometrelik yolculuğun Alanya’nın güneyindeki Tosmur ve Kestel mahalleleri sınırları da Akdeniz’e dökülerek tamamlayan bir çay olduğunu söylemek mümkündür. Yaz kış serin su ile güzel bir zaman geçirmek oldukça elverişlidir. Doğanın her konularda özelliklerini en iyi şekilde yansıtan Dim Çayı turistlerin durak noktası olarak bilinir.

Dim Çayı’na ulaşmak için sahil bölgesindeki yol ayrımını sonra kat edilen güneye uzanan yol boyunca çay kenarlarında konumlanmış çok sayıda cafe restoran çay bahçesi gibi farklı tesisler bulunur. Bu tesisler özellikle Akdeniz ikliminin sıcak ve nemli yaz günlerinde rahatlama ve keyiflenme imkanı sunar.

Lezzetli alabalık keyfine ulaşmak ve zengin menü ile lezzetli yemekleri yemek mümkündür. Çok uygun fiyatı olan bu restoranlar günden güne daha fazla kişiyi ağırlar. Buz gibi suyuyla meşhur Dim Çayı’na nasıl gidilir sorusu ile ilgili internette araştırma yapıldıktan sonra bu restoran ve çay bahçeleri dikkat çeker.

Dim çayında aktivite olarak serin sularda yüzme, balık tutma, su üzerinde sporları yapma, vadi yamaçlarını inşa edilen çardaklarda görsel doğal şölen ile dinlenme gibi pek çok aktivite yapmak mümkündür. Türkiye’nin turizm kaynağı olan bu yer turistlerin her sene akın ettiği bir yerdir.

Etkinlikleri, doğal görüntüsü, sağlıklı ve görsel güzelliği ile Türkiye’nin seçkin tatil yerlerinden biridir. Bu yer ile parkurda yapılan raftingin, safari, bisiklet turu ve doğa yürüyüşü yapmak mümkündür. Torosların eteklerindeki doğal güzellikleri keşfetmek vadinin Doğu yamacında bulunan Dim mağarasını keşfetmek kişilerin keyifli ve dinlendirici vakit geçirmesine imkan sağlar.

Bu mağarada aşağıya doğru bakıldığında yeşillikleri bütün şekilde görmek eşsiz vadi manzarasını keşfetmek mümkündür. Hiç bir ücret ödemeden gidilen bu mağarada güzel ve dikkat çekici fotoğraflar çekilebilir.

 

 

Bir yanıt yazın