Bu filmleri izlemenizi tavsiye ederim

Bu filmleri izlemenizi tavsiye ederim

Merhaba arkadaşlar bu yazımda 2023 yılında yayınlanan birkaç filmi sizlere tanıtmaya çalışacağım. Tanıtacağım filmlerin tamamı tüm dijital platformlarda yayınlanan geniş bir yelpazeyi içeriyor. Hadi hızlıca filmlerimizi tanıtmaya başlayalım.

KURAK GÜNLER

Bu film yeni çiçeği burnundaki bir savcının susuzluk sorunu yaşayan Anadolu’nun bağrındaki bir kasabaya tayini ile başlıyor. Genç savcımızın kasabaya gelişi belediye başkanı dahil birçok kişi tarafından olumlu karşılansa da gelişen olaylar sonrasında işler biraz karmaşık bir hal alıyor ve genç savcımız kendini tam anlamıyla bir cenderenin içinde buluyor Filmi çok beğenmemi sağlayan öğelerden biri sistem eleştirileri oyunculuklar en küçük detayın bile tamamen gerçek olması manzaralar ve çekim teknikleri. Yönetmenimiz bu filmde en ufak bir detayı dahi gözden kaçırmamış aksine hepsi ince ince işlenmiş. Ama bu filmi beğenmeyecek insanların da çıkabileceğine inanıyorum.

GAESTERNE

Film bir ailenin İtalya’ya tatile gitmesi ve burada tanıştıkları başka bir aile ile yaşadıklarını konu alıyor. İtalya’da tatilde tanışan aile çok hızlı kaynaşıyor ve eğlenceli dakikalar yaşarken gelen bir davet bir anda her şeyi değiştiriyor. Filmde bu andan sonra bir kırılma yaşıyorsunuz ve filmin yönü birden çok farklı bir yöne taşınmaya başlıyor. Gerilim filmi olarak gözükse de Gaesterne adlı film biraz da psikolojik bir gerilim filmine veriliyor. Filmi izledikten sonra kısa bir süre film devamlı olarak aklıma geldi. Sonuçta baktığımda “Gaesterne” adlı film  izleyicisini öyle etkiliyor öyle sarsıyor ve bir bakmışsınız sinirden yumruğunuzu sıkıyorsun. Psikolojik gerilim tarzı sevenler için bu film gerçekten biçilmiş kaftan.

ROGUE AGENT

Rouge Aget adlı film ilk başlarda bir aşk filmi gibi başlıyor. Yakışıklı bir adam ve mesleğinde başarılı ve güzel bir avukatın tanışması ve sonrasında avukat hanımın daha fazla karşı koyamayarak aralarında bir aşk başlıyor. Ama zaman ilerledikçe avukat kadın aşık olduğu adam hakkında şüpheler duymaya başlıyor ve hakkında küçük bir araştırmaya girişiyor .İşte tam bu andan sonra filmimiz bir aşk filmi olarak ilerlerken direksiyonu birden kırıp çok başka bir yapıma dönüşüyor biraz Aşk biraz ihanet birkaç sürpriz ve yer yer şaşıracağınız bir film sizi bekliyor Bence bir şans verin

 

MADAM CLAUDE

Defalarca uyarlaması çekilen Madam Claude filmi 1960’larda Paris’te yaşayan bir kadını konu alıyor Madam Cloud seks işçiliğini yeniden İnşa ederek korkulan ve saygı duyulan bir iş kadını haline gelir. Yönetmen Madam Claude’un neredeyse kendi gözünden anlatımı ile Claude’nin  kurduğu imparatorluğun yükselişini ve de çöküşünü etkili sahnelerle anlatarak seyirciyi etkilemeyi başarıyor

THE BOY IN THE STRİPED PYJAMAS

İzlediğimde beni gerçekten etkileyen filmlerden birisi olan “The Boy In The Striped Pyjamas” konu olarak 2 dünya savaşını ve savaşın bu zor günlerinde iki çocuğun hikayesini merkezine alıyor. 8 yaşındaki Bruno Babasının işi nedeniyle ailesiyle Berlin’den ayrılır ve Polonya’da yaşamaya başlar. Burada bulunan Yahudi toplama kampında tutulan bir çocukla arkadaşlık kurmaya başlayan Bruno’nun annesini bir tedirginlik kaplar. Zira kendisi Alman olan annesinin oğlunun bu kamp hakkında öğreneceği her şeyin çocuğunun ruhunda kapanılmaz yaralara neden olacağına emindir.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın