Black Widow filmi tanıtımı ve eleştirisi

Black Widow belki de bugüne kadar Marvel'ın yaptığı en başarısız filmlerden birisi mi oldu acaba?

Black Widow filmi tanıtımı ve eleştirisi

Dünya genelinde yaşanan pandemi ve Tenet filmin gişede yaşadığı başarısızlıktan dolayı vizyona sokulması birkaç kez ertelenen Black Widow sonunda seyircisiyle buluştu.

Senaryosunu David Hayter, Stan Lee ve Nicole Perlman üçlüsünün yazdığı filmde yönetmen koltuğuna Cate Shortland oturdu.

Filmin oyuncu kadrosu ile dünyaca ünlü isimlerden seçilmiş Scarlett Johansson, Florence Pugh, Rachel Weizs ve David Harbour sadece bunlardan birkaç tanesi.

Black Widow filminin konusu

Film Black Widow’un çocukluğundan kısa bir kesitle başlayarak, KGB ile olan ilişkilerini de anlatırken, ailesi ile Kırmızı Oda’nın tamamen kapatılması için verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Black Widow film eleştirisi

Marvel hayranlarının büyük bir merakla beklediği Black Widow vizyona girdi. Tüm dünya ile ülkemizde aynı anda vizyona giren filme yoğun bir ilgi olduğu gözlemlendi. Peki bu kadar yoğun ilgiyi hak ediyor mu?

Film aksiyon, müzik ve tempo olarak gerçekten tatmin edici. Ama sadece o kadar. Filmde aile teması bana göre daha dokunaklı işlenebilirdi diye düşünmekten kendimi nedense alamadım. Filmdeki karakterleri canlandıran oyuncular çok iyi seçilmiş. Hatta bana göre filmdeki en ilgi çekici karakter ve en muhteşem performansı çakma Captan America karakteri ile David Harbour sergilemiş.

Bana göre filmin aslında girişi muhteşemdi. Daha ilk dakikalardan itibaren bazı sorular merak uyandırıyordu. Ama bu merak uyandıran soruların hiçbir tanesinin cevabını filmin ilerleyen dakikalarında göremedim. Muhteşem dövüş sahneleri var ama o sahnelerin çekimlerinde gereksiz uzatmalar olmuş.  En basitinden Natasha Romanoff ile Yelena Belova arasında mutfakta başlayan kavga sahnesi gereğinden fazla tutulmuş.

Tabi bir Marvel filmi izliyorsanız bunlar bu tarz filmlerin hayranlarına normal geliyor olsa da bu tarz filmleri seven bazı kişiler de benim gibi gereksiz aksiyon sahnelerinin uzatılmasından hoşnut olmayabiliyor. Filmin final sahnesinde ki o aksiyon sahnelerini zaten söylemek bile istemiyorum. Beyin yakacak cinsten. Neresinden tutarsanız tutun ne aklınız ne mantığınız bu aksiyonları kabul etmez. Gereksiz patlamalar, gereksiz aksiyon sahneleri ile filmi bitirmişler.  Şahsi fikrim bu filmin devamının çekilmeyeceği yönünde. Ama bu Marvel insanları anında ters köşe yapabilir.

Film aslında birazda yeni çekilecek Marvel filmlerinin karakterlerini de göstermiş. Yukarıda da belirttim özellikle dövüş sahnelerinin kurgusu ve çekimleri bana göre kötü olmuş. Senaryo biraz daha güçlü hale getirilebilirdi. Filmde her an her şey olabiliyor. Aile dramı izlerken film bir anda bilim-kurgu filmine, birkaç dakika sonrada aksiyon filmine dönüyor. Bugüne kadar izlediğim tüm Marvel filmlerinin bana göre en kötüsü Black Widow olmuş.

Hatta biraz iddialı bir açıklama olacak ama Marvel bu filmi yaparken ben nasılsa bu filmi satar, gişemi yaparım mantığıyla baştan savma yapmış. Zira filmde merak uyandıran birçok konu ilerleyen bölümlerde bir daha işlenmemiş. Kurgu ve çekimler neredeyse öylesine yapılmış. Büyük bir merakla bu filmi bekleyenlerin birçoğu hüsran yaşayacak diye düşünüyorum.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın