Bir erkeğin ikinci kadını olmak!

Bir erkeğin ikinci kadını olmak!

Hayat paylaşınca güzel ama bir erkeği değil!

Bazen hayat insanı asla yapmayacağım diyeceği şeylere istemeden sürükler. Bugün hiçbir kadın asla bir erkeğin ikinci kadını olmayacağım der. Ama hayat bir bakmıştır kendisini bir erkeğin ikinci kadını yapmıştır.

İkinci kadın olmak düşünüldüğünde oldukça zordur. Sevdiği adamı istediği zaman rahatça arayamaz. Aradığında rahatça konuşamadığını hissettiğinde içi burulur. İstediği zaman yanında olamaz. Dışarıda sevgililer gibi el ele kol kola dolaşamaz. Sevdiği erkek hep bir yakınına yakalanma korkusu yaşadığı için tedirgindir ve bu tedirginlik her ikisine de ister istemez yansır.

İkinci olan kadın sevdiği erkeğin karısı ile neler paylaştığını merak eder. Sorsa soramaz, çünkü aslında böyle bir ilişkiyi kabul ederek bazı şeyleri peşinen kabul etmiştir. Kabul etmese içi rahat etmez, kuşkular içini kemirir. Beraberlik yaşadıktan sonra sevdiği erkek kendi evine giderken büyük ihtimalle ikinci kadın olmaya isyan eder. Gitmesini istemez, o giderken aslında onun yüreğini de beraberinde götürmüştür.

Elde var hüzün

Sevdiği adam gittiğinde aşkı üst düzeyde yaşayan ikinci kadınların bir kısmı evde ona ait ne varsa onu koklayarak kendisini avutur. Her an onun ne yaptığını, kendisinin onu düşündüğü gibi, onunda kendisini düşünüp düşünmediğini sorgular.

Kendi arkadaş grubuna evli bir adamla beraber olduğunu söyleyemez. Çünkü bunu söylese büyük ihtimalle aşırı olmasa da arkadaşları böyle bir ilişki yaşadığı için onu eleştirecektir. Bayramlarda, özel günlerde yanında olmadığında kendisini daha da üzgün hissedecektir. Kendisini geri dönüşü olmayan bir yola girmiş gibi hissedecek ve kendisini suçlayacaktır.

Kendi iç dünyasında sorgulamalar yaşar

Aslında yaşadığı her şey sınırlıdır ve bir zaman sonra bu sınırlar kendisini rahatsız edecek ve daha fazlasını isteyecektir. Ama daha fazlasını bulamadığında büyük bir hüsran yaşayacaktır. Yalnız kaldığı her zaman onu düşünmemek için kendince uğraşlar bulmak isteyecektir. Veya kısa bir an için sevdiği adama ulaşmak veya içindeki fırtınayı hissettirmek için küçük kaçamaklar yapacaktır. Bir mesaj yazmak gibi, bir emoji yollamak gibi. Tabi bunları yaparken de umarım eşi görmez diye dua edecektir.

Onsuz zaman geçmek bilmeyeceği için tek başına geçirdiği anlar zamanla kabus gibi gelecektir. Kafasında defalarca ilişkiyi bitirme kararı almış olmasına rağmen bunu gerçeğe çeviremeyecek kadar kendisini güçsüz görecektir. Kafasını yastığa koyduğunda hep yaşadıkları güzel anları düşünecek onun hayaliyle uyumaya çalışacaktır. Yapacağı tek şey aslında kendisini avutmaktan öte bir şey değildir.

Acaba geri dönülmez bir yola mı girmiştir?

Aslında geri dönülmesi imkansız bir yolda değildir. Belki çok güç olsa da onu hayatından çıkarıp kendisine yeni bir yaşam da kurabilir. Ama bunu gerçekten istemesi gerekir. Hele ki daha önceki ilişkilerinde acı çekmiş ve sorunlar yaşamışsa, ilk kez mutluluğu yakalamışsa yeni bir yaşam kurmak istemeyecektir.

Buluşacağı günü veya saati iple çekecek ona hoş gözükmek için telaş içinde iken bile belki de kendisine kızacaktır. Kızacaktır kızmasına ama yine de onun için süslenmeye devam edecektir.

Tüm bunları hayatlarında ikinci kadın olmak zorunda kalmış dostlarımla yaptıklarım sohbetlerde veya bu tarz ilişki yaşayan insanlar hakkında konuşulurken duyduklarımdan yola çıkarak kaleme aldım. Belki benim çevremdekiler yukarıda bahsettiğim şekilde ikinci kadın olarak yaşamıştır. Belki de sizin çevrenizdekiler veya siz daha farklı da yaşıyor ya da yaşamış olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın