Bir Beyefendinin Olmazsa Olmazı: Kravat

Ne çeşit olursa olsun takım elbise giyiyorsanız kullanacağınız en kıymetli aksesuar elbette kravat olacaktır. Tabi ki ayakkabılar, kemer veya kol düğmesi gibi elbisenizi bir araya getirecek birçok başka detay var ama bir erkeğin kıyafetinde ilk göze çarpan daima kravat modelleri konusunda yaptığı seçim olur. Bu yüzden bir toplantıya ya da davete giderken, düğüne katılırken ya da iş görüşmesine çağırılmışken giyeceğiniz takım elbisede insanların gözüne çarpacak ilk nokta olan kravatların doğru seçilmesi büyük önem taşır.

Takım Elbiseyi Tamamlayan Kravat Modelleri

Takım elbiselerin tasarım ve renk açısından çok büyük bir seçenek havuzu sunmadığı konusunda herkes hemfikir olabilir. Bunun yerine kravat modelleri ile oldukça farklı seçenekler deneyebilir, takımlarınıza renk katabilirsiniz. Önemli bir toplantıya katılırken en şık ve kaliteli takım elbiseyi giyiyor olsanız da doğru kravatı seçmediğiniz takdirde verdiğiniz tüm emek boşa gitmiş olur. Oysa yerinde seçilmiş, kaliteli bir kravatın bir takım elbisede yapacağı etki gözle görülür derecede büyük olacaktır. Bu konuda oldukça fazla seçenek mevcut ve bu da elbette kravat fiyatları konusunda geniş bir alan sunuyor. Kumaş kalitesi ve tasarımcı etkileri ile çok yüksek fiyatlara kravatlar bulunabileceği gibi uygun fiyatlara da takımınıza en uygun kravatı bulabilirsiniz.

Kravatı Nasıl Seçmeli

Bu konuda güvenebileceğiniz birçok marka mevcut. Yaklaşık yüz elli yıldır kullanılan kravat için birçok farklı model, renk, desen ve kumaş seçeneği kolaylıkla ulaşabileceğiniz uzaklıkta. Bu da bazen yüzlerce kravat çeşidi arasında kaybolmak anlamına gelebiliyor maalesef. Elbette seçiminizi yaparken dikkat edebileceğiniz birkaç nokta var. Öncelikle kravatınızın modeline karar vermeniz gerekir. Takım elbisenizin tasarımına ve vücut yapınıza göre ince ya da kalın bir kravat seçmelisiniz. Geniş omuzlu erkekler daha dolgun kravatları seçerken minyon yapılı erkekler için ince tarzda kravatlar daha uygun olacaktır. Elbette diğer bir önemli konu da renk! takımınızın rengi ile uyumlu bir kravat rengi seçmeniz gerekir. Sade bir hava için daha soğuk, mavi gibi renkleri tercih edebilirsiniz ya da dikkatleri üzerinize çekmek isterseniz de siyah takım elbisenin içine giyeceğiniz beyaz gömlek üstüne kıpkırmızı bir kravat bile seçebilirsiniz elbette. Tüm kravat modelleri sizin zevkiniz için tasarlanmıştır, kendinizi aynada gördüğünüz halden memnunsanız o kravat size yakışıyor demektir.

Sarar Kravat

Bir yanıt yazın