DOLAR 32,3703 0.15%
EURO 34,9665 -0.31%
ALTIN 2.323,980,21
BITCOIN 22800170.39872%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bir ayda 40 bin genç kadın Udemy eğitimlerinden faydalandı

Bir ayda 40 bin genç kadın Udemy eğitimlerinden faydalandı

ABONE OL
27 Nisan 2021 09:06
Bir ayda 40 bin genç kadın Udemy eğitimlerinden faydalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ElidorToplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve online eğitim platformu Udemy iş birliğiyle hayata geçirdiği “Kendi Yolumuzda” projesiyle genç kadınların hayallerine ulaşmalarını eğitimle destekleyerek güçlenmelerine katkı sağlamaya devam ediyor. Proje kapsamında 200 genç kadına üniversite hayatları boyunca burs desteği verecek olan “Elidor & TOG Kendi Yolumuzda Burs Fonu”na başvurular tamamlandı ve bursiyerler belirlendi. Udemy üzerinden özel indirimli erişim imkânı verilen ve genç kadınların yeni beceriler edinmelerini sağlayacak eğitimlerinden ise yalnızca bir ayda 40 bin genç kadın faydalandı. Udemy’den genç kadınlar için özel olarak seçilen eğitimlere erişim imkânı projenin web sitesinde devam ediyor.

Elidor binlerce genç kadının hayallerini eğitimle destekliyor

Türkiye çapında yapılan araştırmaya*göre her 10 genç kadından 6’sıhayallerine giden yolda önünde engeller olduğunu düşünüyor. Genç kadınların engel olarak gördüğü konuların başında ise toplumdan yeterince destek görememek, hayallerine ortak olunmaması ve kadınlara yönelik sınırlayıcı beklentiler yer alıyor. Genç kadınların yüzde 44’ügeleceğini şekillendirmek için duygusal desteğe ihtiyaç duyduğunu ancak toplumsal önyargıların cesaretini kırdığını söylüyor. Yüzde 41’imaddi imkansızlıklar sebebiyle hayalini kurduğu alanda üniversite eğitimi alamadığını ifade ederken her 3 genç kadından 1’iilerlemek istediği alanda kendini geliştirmek için ihtiyaç duyduğu bilgiye sahip olmadığını belirtiyor. Genç kadınların yüzde 42’si geleceklerini şekillendirirken bir yol göstericinin eksikliğini hissediyor; yüzde 29’u geleceği için nasıl bir yol çizmesi gerektiğini bilmiyor. Ancak genç kadınlar engellere rağmen geleceklerine dair hayaller kurmaya devam ediyor ve sınırlayıcı beklentileri kabul etmiyor.

 Genç kadınların hayallerine giden yolda engel olarak gördüğü bu konularda değer yaratmak için “Kendi Yolumuzda” projesini hayata geçiren Elidor, proje ile binlerce genç kadına yol arkadaşı olmayı hedefliyor. Proje kapsamında burs desteği ve online eğitim içeriklerinin yanı sıra gelecekleri için yol haritalarını çizmek isteyen genç kadınlar için ücretsiz bir kişisel gelişim programı da hazırlanıyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Uluslararası Kadın Araştırmaları Merkezi (ICRW) tarafından hazırlanan program, ilerleyen günlerde projenin web sitesinde genç kadınlarla buluşacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.