Beni Kandıramazsın dizi incelemesi

Beni Kandıramazsın dizi incelemesi

Bir dizi izleyeceksem izlediğim dizinin beni ters köşe yapmasını beklerim ve bu tarz diziler sanırım sadece benim değil birçok dizi severin bayıldığı harika anlar olarak hafızamızda yer almıştır.

Geçtiğimiz günlerde Netflix platformunda orijinal adı Fool Me Once bizdeki çevirisi ile “Beni Kandıramasın” adlı bir dizi yayına girdi.

Beni Kandıramazsın “Fool Me Once” adlı dizinin konusu

Beni Kandıramazsın” dizisi, Maya Stern’in (Keegan) ve Stern ailesinin çevresinde geçiyor .Maya’nın kocası Joe’nun (Armitage maskeli iki kişi tarafından gasp edilirken vahşice öldürülmüştür. Eşini kaybeden Maya’nın hayatındaki en büyük odak noktası 2 yaşındaki kızıdır. Hem kendisi eşinin vahşice öldürülmesinin travmasını atlatmaya çalışırken 2 yaşındaki kızı Lily’e devamlı göz kulak olması için dadı kamerası kurar. Ve bir gün dadı kamerası kayıtlarına göz atarken birden öldürüldüğünü düşündüğü kocasının evin içinde kızıyla oynadığı görüntüleri görünce büyük bir şok yaşar.

Beni Kandıramazsın dizisi kendilerini derinden sarsan iki cinayetle yaşamak zorunda kalan Stern ailesine odaklanırken aynı zamanda ailenin karşılaştığı iki cinayet ile aralarında garip bir bağlantının ortaya çıkması sonrası artık aslında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı gerçeğini ortaya çıkarır.

Diziyi izlerken ilerleyen bölümlerde bir an olayları çözdüğümü düşündüm. Ama dizinin devam eden bölümlerinde ve finalinde beni çok ama çok yanıltacak bir final görünce çok daha çok memnun oldum. Zira Beni Kandıramazsın dizisi hikayenin açığa çıkacak olan can alıcı noktasını sonuna kadar saklamayı sonunda ise güçlü bir ters köşe ile sunmayı başarıyor

Elbette senaryo açısından eleştirilecek olsak bile dizinin Harlan Coben’in 2016 yılında yazdığı bir romanından esinlenerek kaleme alındığını da notlarımıza düşelim.

Aslında dizi izleyicisini ilk 10 dakika içinde direk hikayeye girmesi ve olayları anlatmasıyla sizi içinize çekiyor. Aynı zamanda dizide birden fazla yol kullanılarak barındırdığı gizemlerle hem hikayeyi hem diziyi canlı tutuyor. Tabi bir dizi izleyicisi olarak bu kadar ipucu ve gizem nasıl birleşecek diye de düşündürmüyor değil. Bazen dizi içindeki ipuçlarını takip etmekte zorlansam da her bölüm ortaya çıkan gizemler dikkatinizin dağılmasına engel oluyor.

Ama dizinin son iki bölümüne geldiğinizde ortaya çıkan o ters köşe etkileri sizi fazlasıyla etkileyecek. Ortaya çıkan sürprizler ve ters köşeler son iki bölümde zirve yapıyor.

Gerilim ve gizem tarzı dizilerden hoşlanıyor ve keyif alıyorsanız Beni Kandıramazsın “Fool Me Once” tam size göre derim.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın