DOLAR 32,3362 0.17%
EURO 35,1810 -0.03%
ALTIN 2.241,66-0,07
BITCOIN 2091910-5.45827%
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:17

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Beğendili ahtapot nasıl yapılır?

Beğendili ahtapot nasıl yapılır?

ABONE OL
14 Şubat 2024 18:08
Beğendili ahtapot nasıl yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MarmarisLife Dergisi olarak size “Beğendili Ahtapot” yedirmeyi değil, “Beğendili Ahtapot” yapmayı öğretelim istedik! Özellikle ege bölgesine ait olan bu lezzeti yani ahtapotla patlıcanın aşkını dergimiz editörü Necdet Emre’nin köşesi “Neco’nun Mutfağın” dan size taşıdık.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Malzemeler:

1 adet haşlanmış ahtapot

2 adet bostan patlıcan

100 gr tereyağı

3 kaşık un

1 bardak süt

Rendelenmiş İzmir tulumu

tuz – karabiber – muskat

mantar

yeşil biber

soya sosu

sarımsak

pul biber – toz biber – kekik

zeytinyağı

Yapılışı:

Öncelikle patlıcanları közleyerek başlıyoruz. Közlenen patlıcanlar ufak ufak doğranır. Bir tencerede eritilen tereyağına unu ekleyerek hafifçe kavurun. Daha  sonra tereyağında hafif kavrulan una sütü ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Yani kısaca bildiğiniz klasik beğendi yapar gibi karışımı hazırlıyoruz. Klasik beğendi gibi hazırlamaya başladığımız karışımımızın içine farklı olarak İzmir tulumu ve çok az muskat ilave ediyoruz…. Koyulaşınca patlıcanları ve peyniri ilave edin ve püre haline getirip baharatlarla çeşnileyin.

Haşlanmış ahtapot bacaklarını üçe bölüp büyük parçalar halinde tavada mantar, biber ve sarımsakla soteleyin. Daha önce haşladığımız için sadece sotelemek daha lezzet verecektir. Ahtapotun vantuzlarını sakın soymayın tüm lezzeti veren ve sosların yüzeye yapışmasını sağlayan en lezzetli yeridir. En son soya sosu ve baharatları ilave edip servis edebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.