Asuman Korugan’dan “Gerçekleştir Hayalini”

Asuman Korugan'dan hem sizler hem çocuklarınız için bir başucu kitabı...

İlk öğrencilik yıllarımızda spor, müzik, resim gibi derslerin öğretmenleri, hangi alanlarda yetenekli olduğumuzu ortaya çıkarması bakımından hayatımızda önemli yer tutar. Onların yönlendirmesiyle hayatımız biraz daha kolaylaşır. Ancak bazı öğretmenler vardır ki, yaklaşımlarıyla küçücük bedenlerimizde büyük psikolojik hasarlara yol açar. Aradan kaç yıl geçerse geçsin bunu unutmak mümkün değildir.

Asuman Korugan da çocukken bu travmayı yaşayanlardan biri… Ancak o, yılmayıp yeteneğini bulabilmek için okul yılları boyunca denemeye devam etmiş. Ve yanılmaya da… Ama sonunda bulmuş. “Aslında sadece yetenekli olduğum şeyi değil, kendimi de buldum” diyen Asuman Korugan, deneyimlerini ve çıkardığı dersleri, hayalinin peşinden gitmek isteyen başka insanlara da aktarmak istemiş. İşte bu kitap, “Gerçekleştir Hayalini” adıyla geçtiğimiz günlerde yayımlandı.

Gerçekleştir Hayalini”, yazarın okul yıllarında yeteneğini bulmaya çalışırken başına gelenleri anlattığı “Benim Öyküm” bölümüyle başlıyor. Defalarca deneyerek, duvarlara toslayarak sonunda ilginç bir şekilde yeteneğini ve hayalini bulmasını bir solukta okuyorsunuz. Yazar, daha sonra kendi hayalini gerçekleştirme sürecinden ve iş hayatındaki deneyimlerinden çıkardığı dersleri yedi ana başlık altında, yakın çevresinden başka örneklerle harmanlayarak aktarıyor.

Asuman Korugan’ın Luna Yayınları’ndan çıkan kitabı; harekete geçmeye cesaret edemeyen mutsuz çalışanlar, iş kurmak isteyenler veya iş dışında bambaşka bir hayali olup nereden başlayacağını kestiremeyen, yapmak istediği şeyin adını koyamayan ve biraz motivasyon ve ilhama ihtiyaç duyan herkese iyi gelecek…

Kamil HIZER / Magazinname.com

Bir yanıt yazın