DOLAR 32,5795 0.27%
EURO 34,7663 -0.03%
ALTIN 2.491,770,31
BITCOIN 20642953.77343%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:38

SABAHA KALAN SÜRE

Antrasit Halı ile Kullanırken Dikkat Edilecek Dekorasyon Önerileri
  • Magazin Name
  • Genel
  • Antrasit Halı ile Kullanırken Dikkat Edilecek Dekorasyon Önerileri

Antrasit Halı ile Kullanırken Dikkat Edilecek Dekorasyon Önerileri

Antrasit, koyu gri olarak tanımlanabilen oldukça şık bir renktir. Mutfaktan salona evin birçok bölümünde farklı mobilya ve dekorasyon ürünlerinde antrasit renge yer verilir.

ABONE OL
28 Mart 2023 22:23
Antrasit Halı ile Kullanırken Dikkat Edilecek Dekorasyon Önerileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halılar, evinizin dekorasyonunda bütünlük elde etmek adına tercih edebileceğiniz ürünlerdir. Siz de evinize antrasit şıklığını taşımak için antrasit halı modellerine göz atabilirsiniz. Grinin bir tonu olarak da bilinen antrasit, bulunduğu mekana dingin bir hava katar. Nötr bir renk olan antrasit birçok renge kolaylıkla uyum sağlayabilir. Antrasit halı seçiminde dikkat etmeniz gereken birkaç kriter bulunur. Antrasit rengi, yoğun bir ton olduğundan odanın her bir bölümünde yer almamalıdır. Bu durum, oda içerisinde karanlık ve kasvetli bir hava oluşmasına sebep olabilir. Antrasit halılarda farklı boyut, tasarım, doku ve hav yüksekliğine rastlamak mümkündür. Karaca uygulaması içerisinde yer alan Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi ile beğendiğiniz antrasit gri halının odanızda nasıl duracağını gerçekçi bir şekilde görebilir, odanız için en uygun modele daha pratik bir şekilde karar verebilirsiniz.

Antrasit Halı Modelleri

Antrasit rengi halı modellerinde içerisinde desen barındıran tasarımlara da rastlamak mümkündür. Asil bir desen olan damask, antrasitin şıklığı ile birleştiğinde evinizde saray havası yaratır. Kadife iplik kullanılarak tasarlanan antrasit gri halı modelleri, kullanıldığı odada sıcak ve şık bir atmosfer oluşturur. Antrasit renk halı seçimi yaparken, doku ve tasarımın yanı sıra boyut kriterine de dikkat etmeniz gerekir. Salon ve oturma odaları, evlerde antrasit rengine sıkça yer verilen alanlardan bazılarıdır. Bunun sebebi, antrasitin koyu bir ton olmasıdır. Küçük odalarda koyu renklerin kullanılması, odadaki ferah görünümü kısıtlayabilir. Antrasit renk halılar, geniş salon, oturma odaları veya yatak odalarında kullanıma daha uygundur. Antrasit halılar genellikle salon için tasarlanan halı ebatlarına uygun boyutlardadır.

Antrasit Halı Hangi Renklerle Kullanılır?

Antrasit, nötr bir renk olduğundan birçok renk ile birlikte gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Beyaz ya da krem rengi tonlarına kontrast bir estetik antrasit, açık tonların dinginliğine şık bir şekilde eşlik eder. Antrasit rengi halı modelleri, farklı iplik türleri, dokuma şekilleri ve boyutları ile her dekorasyona ve zevke hitap eder. Özellikle bej gibi açık renklerin bulunduğu zeminlerde kontrast bir estetik yaratan antrasit halılar, mermerden ahşaba her zemin üzerinde şık bir görünüm yaratır. Odada kırmızı ya da sarı gibi canlı renkler yoğunluktaysa, odanın dekorasyonuna uygun bir antrasit rengi halı tercih ederek bu canlı renklerin görünümünü yumuşatabilirsiniz. Altın ve antrasit rengini bir araya getirerek zahmetsizce ihtişamlı bir dekorasyon yaratabilirsiniz. Antrasit, tüm sıcak tonları dengelemenin yanı sıra yeşil gibi renk skalasının soğuk bölgesinde yer alan tonlarla birlikte de kullanılabilir. Antrasit halıları gümüş gibi grinin diğer tonları ile birlikte kullanarak odanıza monokrom tarzı yansıtabilirsiniz.

Antrasit Halı Hangi Odada Kullanılır?

Koyu bir renge sahip olan antrasit halılar, genellikle salon ve oturma odalarında sıkça yer alır. Büyük boyutlu antrasit halıların küçük odalarda kullanılması, odanın olduğundan daha dar görünmesine sebep olabilir. Halıya yer vereceğiniz oda küçükse, 120×180 gibi orta boyutlarda bir antrasit renk halı modeli tercih edebilirsiniz. Konsol, oturma grubu, şifonyeri, bazası ya da berjerleri antrasit renk olan kişiler, odanın bütün görünümünü en iyi şekilde tamamlamak amacıyla antrasit renk halı modellerine göz atabilirler. Gri antrasit renk, açık tonlu ahşaplarla da oldukça uyumludur. Antrasit halıları yatak odasında da kullanabilirsiniz. Beyaz mobilyaların ağırlıklı olduğu ferah yatak odalarında antrasit halı tercih ederek odaya hareket kazandırabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.