Ahmet Berksoy kimdir?

Ahmet Berksoy kimdir?

Ahmet Berksoy 30 Haziran 1978 tarihinde İstanbul’da ailesinin tek çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz çocuk denilecek yaşlardan müziğe ilgi duyan Ahmet Berksoy evlerinin balkonunda bulunan güneş şemsiyesinin borusunu mikrofon olarak kullanarak dışardakilere şarkılar söylemeye başladı.

 

Ahmet Berksoy’un babasının da sesinin güzel olması ve ailesinin yemekli toplantılarında baba-oğul fasıl yapmaları sonrasında müziğe olan ilgisi daha da arttı. Lise eğitimi sonrasında klasik Türk müziği ve şan eğitimleri almaya başlayan Ahmet Berksoy bu süreçte hem müzik dünyasını hem de eğlence hayatını yakından tanıyor, müzik dünyası da onu, çünkü yaklaşık 20 yıl Türkiye’deki birçok ünlü ismin menajerliğini yaptı, konserler düzenledi.

 

Daha sonra ani bir kararla kendi yeteneğini kullanmaya karar veren Ahmet Berksoy Avlu İstanbul ve Büyük Kulüp gibi mekanlarda sahne almaya başladı. Söz yazarı ve sanatçı dostu Nebi Birgi’nin ve hocası besteci Mine Mucur’un da büyük destekleriyle ilk şarkısını dinleyicilerle buluşturdu. Ahmet Berksoy, iki şarkısının daha hazır olduğunu ve yaklaşık iki ayda bir dinleyicileriyle paylaşacağını söylüyor.

Bir yanıt yazın