Abdurrahman Tutar kimdir?

Ahlat Ağacı filminde canlandırdığı "Seydi" karakteri ile gönüllere taht kuran Abdurrahman Tutar kimdir?

Abdurrahman Tutar kimdir?

Abdurrahman Tutar Erzincan’da 25 Ocak 1995 tarihinde dünyaya gelmiştir.

İlk-orta ve lise eğitimi sonrasında Abdurrahman Tutar Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde aldığı eğitiminden sonra mezun olmuş ve daha sonra da Adnan Menderes Üniversitesi’nde Yaratıcı Drama Eğitimini tamamladı.

Abdurrahman Tutar oyunculuk hayatına 2009 yılında atılırken ilk profesyonel çalışmasını da 2013 yılında üniversitede kendi tiyatro ve sanat topluluğunu kurarak atmıştır. 2014 yılında topluluğunu özel tiyatro haline getirerek ‘’Morris Tiyatro Sanat Topluluğu’nu’’ kurmuştur.

Abdurrahman Tutar’ın yönetmenliğini yaptığı ilk oyun ‘’Asosyal Medya’’ isimli tiyatro oyunudur. 2017 Yılına kadar, Çanakkale, Çan, Biga, Yenice il ve ilçelerinde yetişkin ekipleri kurarak, sosyal sorumluluk projeleri ve gösteriler yapmıştır. ‘’Asosyal Medya 2’’, ‘’Yalancı Afacan’’, ‘’Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi Köyüne’’, ‘’Bacımın Gelinliği’’ ve ilk yazdığı oyun ‘’Hikayenin Sonu’’ isimli oyunlarını yönetmiştir.

 

Abdurrahman Tutar 2017 yılında ‘’Moyyis Tiyatro’’ isminde çocuk grupları kurup eğitimler vermeye başlamıştır. Yaptığı çalışmalar ve her yıl diğer ilçelerde kurduğu yetişkin, çocuk ekipleriyle birliğini Çanakkale ve bölgesinin en aktif topluluğu haline getirmiştir.

 

İlk dizi deneyimi 2017 yılında Show Tv’de yayınlanan Süreç Filmin yapımcılığını üstlendiği, Yahya Samancı’nın yönetmen koltuğunda olduğu Klavye Delikanlıları isimli yapımda başlayan Abdurrahman Tutar, dizide .‘’Boyacı Ufuk’’ karakterini hayat vermiştir.

 

İlk profesyonel dizi çalışmasının hemen ardından bir yıl sonra Abdurrahman Tutar ilk film deneyimi 2018 yılında Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ‘’Ahlat Ağacı’’ filminde “Seydi” karakterine can vererek yapmıştır.

2019 yılına kadar ‘’Doğum Günü Partisi’’, ‘’Sevgili Doktor’’, ‘’Asosyal Medya’’, ‘’Aileler Yarışıyor’’, ‘’Komedi Tufanı’’ oyunlarının yönetmen koltuğuna oturarak turne programları düzenleyen Abdurrahman Tutar, Türkiye’de düzenlenen eğitim kamplarına giderek, gösteriler düzenlemiş ayrıca; Uluslar arası Dionysos Tiyatro Eğitim Kampına katıldı. 2020 yılında Ege Bölgesinin en büyük birliği olan ‘’Ege Tiyatrolar Birliği’’ üyesi olarak bir çok gösteriye imza atmıştır.

 

Abdurrahman Tutar 8 Mart 2022’de “Yolcu Var”  albümünü tüm dijital platformlarda yayınlandı. Albüm Youtube’da yayınlandı.  Bununla birlikte şiir albümünde üç eser yer alıyor. Bu eserlerin isimleri : Zaman Yok, Sen Yoksun, Baba olarak yer almaktadır.

Bir yanıt yazın