YÜZ GERME AMELİYATI İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Zaman içinde yüz bölgesinde bazı değişiklikler yaşanabiliyor. Hatta yaşlanmanın ilk belirtileri yüzde kendini göstermeye başlar. Yüz gençleştirme yöntemleri ile zamanın bu izlerini silmek mümkün olabiliyor.

YÜZ GERME AMELİYATI İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Bu yöntemlerden biri olan yüz germe, doğal ve genç yüz görünümü elde etmeyi hedefleyen bir operasyondur. Eğer yüz gerdirme estetiğine ihtiyaç olduğunu düşünüyorsanız, Vanity Estetik’te olduğu gibi alanında uzman, deneyimli bir cerrah ile görüşüp operasyon ile ilgili detayları değerlendirebilirsiniz.

 

Genetik ve çevresel faktörlerin etkisi

Vanity Estetik

Genetik ve çevresel faktörlerle beraber yaş aldıkça yüzde kırışıklıklar ve sarkıklıklar oluşmaya başlar. Yüz germe sarkmaların ve kırışıklıkların yok edilmesi ya da azaltılması amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Bu uygulama ile, yüz ve boyundaki yaşlanmanın etkisi gözle görülür şekilde azaltılır. Sarkıklıkla birlikte yaşanan diğer deformasyon da yağ dokusunun azalmasıdır. Yüz germe operasyonu ile yağ enjeksiyonu da uygulanabilir. Bu sayede sarkık görünüme çözüm bulunur hem de azalan yağ dokusuna takviye yapılmış olur.

 

Yüz germe operasyonu yöntemleri nelerdir?

Yüz germe ameliyatlarında mini yüz germe ve standart yüzme olmak üzere iki farklı yöntem uygulanabilir. Cildinde hafif derecede sarkma olan hastalara, genellikle mini yüz gerdirme önerilebilir. Standart yani geleneksel yöntem ise, orta ve ileri yaşlarda ortaya çıkan yüz ve boyun bölgesinde oluşan problemlere çare olarak önerilebilir. Standart yüz germe ameliyatında iyileşme süreci, mini yüz germe ameliyatına göre daha uzundur.

YÜZ GERME

Yüz germe ameliyatı kalıcı mıdır?

Yüz germe operasyonu, oldukça etkili bir uygulamadır, uygulama yapılan kişinin 10 yaş kadar daha genç görünmesini sağlayabilir. Operasyondan sonra yaşlanma devam ettiği için operasyonun etkisi yaklaşık 10 yıl kadar sürer. Operasyondan sonra beslenme, yaşam şekli, alkol ve sigara kullanımına dikkat edilmesi operasyonun etkileri daha erken kaybedilebilir.

Daha genç, sağlıklı ve dinç görünmek için ameliyatın yanı sıra ve ameliyatsız yüz gerdirme yöntemleri de seçenektir. Ameliyatsız yüz germe yöntemlerinde, sonuçlar genellikle kısa süreli ve geçicidir.

 

 

Yüz germe için ideal yaş nedir?

Genellikle yüz yaşlanmaya 30’lu yaşlar itibari ile başlar. Cilt yaşlanması çok ilerlemeden operasyona karar vermek daha iyi sonuç alınmasını sağlayabilir. Yüz gençleştirme sürecini için erkenden harekete geçmek o nedenle önemlidir.

 

Yüz Germe operasyonu ne kadar sürer?

Yüzme germe operasyonunda tercih edilen yönteme ve operasyonun kapsamına bağlı olarak ameliyatın süresini değişiklik gösterebilir. Bazı hastalar için mini yüz gerdirme operasyonları, 2 saatin altında tamamlanabilir. Standart uygulamalar genellikle 3 ila 4 saat sürer. Göz kapağı veya kaş germe ile kombinlendiğinde ise süre, 6 saati bulabilir.

YÜZ GERME Nedir

Hangi yüz germe yöntemi tercih edilmelidir?

Yüz germe yöntemi kişinin ihtiyacına göre değişiklik gösterir. Doktorun muayene ve değerlendirmesi ile seçilecek yönteme karar verilir.  Ciltte hafif derece sarkma yaşanıyorsa mini yüz germe tercih edilebilir.  Standart yani geleneksel olan operasyonlar orta ve ileri yaşlarda ortaya çıkan yüz ve boyun bölgesinde yaşanan sarkmalarda tercih edilebilir.

 

Vanity Estetik ile Tanışın!

Vanity Estetik, uluslararası sertifikalı, alanında uzman doktor kadrosu ile üst düzey hasta memnuniyeti taahhüt ediyor. Daha fazla bilgi edinmek için merkeze vanityestetik.com, @vanityestetik sosyal medya hesabı ve 0850 441 54 44 no’lu iletişim numarasından ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın