DOLAR 32,3425 0.07%
EURO 35,0274 -0.2%
ALTIN 2.316,411,73
BITCOIN 22877972.81474%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

  • Magazin Name
  • Yüksel Didikoğlu ve başarılı saz virtüözü Cihan Orhan’dan muhteşem performans

Yüksel Didikoğlu ve başarılı saz virtüözü Cihan Orhan’dan muhteşem performans

ABONE OL
9 Eylül 2020 11:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2013 yılında katıldığı ”Veliaht” yarışmasında aldığı birincilikle tüm Türkiye’ye sesini duyuran halk müziğinin güçlü sesi Yüksel Didikoğlu ve başarılı saz virtüözü Cihan Orhan, Mahsus Kültür Sanat Sahnesi’nde muhteşem bir performansa imza attı.

Pandemi tedbirleri uyarınca sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilen etkinlik öncesinde mekana gelen tüm misafirlerin ateşleri ölçülerek mekan girişinde kişiye özel maske ve dezenfektan dağıtımı yapıldı.
21.15’te başlayan sahnede açılışı Neşet Ertaş’ın ölümsüz eseri ”Sen Benimsin” ile yapan ikili, zamana meydan okuyan türkülerle kendilerini dinlemeye gelen misafirlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Pir Sultan’dan Aşık Mahzuni’ye, Musa Eroğlu’ndan modern zamanın en büyük halk ozanları arasında yer alan Ahmet Kaya, Cem Karaca ve Barış Manço’nun dillere pelesenk olan şarkılarına uzanan repertuvarları ile gece boyunca Mahsus Kültür Sanat Sahnesinde Anadolu rüzgarları estiren Yüksel Didikoğlu ve Cihan Orhan, finali ise “Tamirci Çırağı” ile yaptı.
 

”SİZİ ÖNCE ALLAH’A SONRA TÜRKÜLERE EMANET EDİYORUZ”

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan yeni pandemi önlemleri uyarınca performanslarını 23.45’te sonlandıran ikili, ”Zor günler geçirdiğimiz son zamanlarda birbirimize kenetlenerek dünyaya çok büyük bir ders verdik. Biz her derdin ilacının bu toprağın ezgilerinde saklı olduğuna inanıyor, sizi önce Allah’a sonra türkülere emanet ediyoruz…” sözleri ile kendilerini dinlemeye gelen misafirlerine moral aşıladı.
Öte yandan 23.45’te sonlandırılan müziğin ardından girişte olduğu gibi kademeli bir biçimde mekandan ayrılan müzikseverler, Didikoğlu ve Orhan’ı ayakta alkışlayarak sahneden uğurladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.