DOLAR 32,3232 0.22%
EURO 35,0972 -0.15%
ALTIN 2.280,540,15
BITCOIN 22887881.73934%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Yolda ani kalp krizine dikkat!

ABONE OL
11 Eylül 2020 16:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. Sabrı Demircan iş hayatında yaşanan yoğun stres sonrası trafikte geçirilen uzun saatler kişilerin stres düzeyini üst seviyelere taşıdığına dikkati çekerek “ Bazen haberlerde bir sürücünün direksiyon başında geçirdiği bir kalp krizi sonrası kazaya sebebiyet verdiği yönünde haberler okuruz ve izleriz. Trafik stresi dahi başlı başına bir kalp krizi geçirme sebebidir” diyerek trafik stresinin yol açtığı kalp krizleri ve kalp sağlığının kişiler üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bilgiler verdi.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Kazaların %94’ü insan kaynaklı

Prof. Dr. Sabrı Demircan “Ülkemizde meydana gelen kazaların %94’ü insan kaynaklı olarak gerçekleşirken trafikte kişilerin ani kalp krizi geçirmesine en büyük sebebiyeti kişilerin sağlıksız beslenmeleri, hareketsiz bir yaşamlarının olması ve yaşadığı streslerdir. Trafikte yaşanan tıkanmalardan dolayı günlük yaşamda yaşanan stresle birlikte sağlığımızı ruhsal ve fiziksel olarak tehdit eder. Trafikte başkaları ile yaşanan tartışmalar kişilerde önce strese ardından da kalp krizini tetiklemeye neden olabilir” ifadelerini kullandı.

Direksiyon başında bunlara muhakkak dikkat edin!

Yoğun trafikte uzun süre kalanlar için stres kaçınılmaz bir hal alabilir. Birçok kişi bu stresi ciddiye almamakla birlikte bazı belirtiler kalp krizinin işareti olabilir. Trafikte seyrederken göğsün eziliyormuş gibi hissetmek, göğüste yoğun bir baskı hissederek bu bölgede hissedilen ağrı ve baş dönmesi aslında kalp krizinin belirtilerinden belli başlılarından biridir diyen Prof. Dr. Sabrı Demircan “Durup dururken soğuk terler dökmek, idrarı olmadığı halde idrar yapma isteği duyması, anlık mide bulantıları, reflü tarzı belirtiler, kalp atışının birden bir düzensiz ve hıza atması ve nefes almakta yaşanan zorluklarla karşılaşan herkesin muhakkak yapması gereken ilk şey aracını uygun bir yere çekerek durdurmak ve sağlık kuruluşlarına bu durumu bildirmesi gerekir” diyerek uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Sabrı Demircan’dan trafikte kalp krizine karşı uyarılarda bulundu

Prof. Dr. Sabrı Demircan trafikte yaşanan kalp krizlerine maruz kalmaları için sağlık kontrollerini ihmal etmemelerini, belli aralıklarla kalpleri için check-up yaptırmalarını, sigara içen kişilerin ve kolesterol, şeker hastalığı ve tansiyon hastalığı olan kişilerin daha sık kontrol yapmaları konusunda uyarılarda bulunarak açıklamalarını tamamladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.