DOLAR 32,3313 0.24%
EURO 35,0838 -0.15%
ALTIN 2.299,991,00
BITCOIN 22791750.56567%
İstanbul
19°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Yaz aylarında saç sağlığını korumak için nelere dikkat edilmeli?

Yaz aylarında saç sağlığını korumak için nelere dikkat edilmeli?

ABONE OL
5 Temmuz 2021 23:27
Yaz aylarında saç sağlığını korumak için nelere dikkat edilmeli?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaz, güneşi ve sıcacık havasıyla kendini gösterirken, tatil planları da bir o kadar hız kazandı. Bu güzel sezonda kendimizi serin sulara bırakıp güneşin tadını çıkarırken, genelde unuttuğumuz bir konu var. Tüm yıl koruduğumuz ve bakımı için çaba harcadığımız “saçlarımız”! Deniz tuzu, havuz kloru, güneşin zararlı ışınları ve nemden dolayı saçlarımız yıpranıyor, canlılığını yitiriyor ve yazın gelmesiyle bir heves boyattığımız ombreli ve balyajlı saçlarımız matlaşıyor.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Gündüzleri plajlarda geçirdiğimiz vakitlerde aşırı güneşe maruz kalan saçlar kuruyor ve zayıflıyor. Güneşten kuruyan saçlar deniz ya da havuz suyuyla temas ettiğinde daha fazla yıpranıyor ve vitaminsiz kalıyor. Akşamları da  devreye saç şekillendiriciler giriyor.

150 derecenin üzerindeki aşırı ısı, saçın yapısında geri dönüşü olmayan değişiklikler yaratıp saçın güçsüzleşerek kırılmasına, sağlıksız ve mat görünmesine neden oluyor. Hal böyle olunca yazın saç bakımına, kullandığımız şekillendiricilere ve düzleştiricilere de dikkat etmemiz gerekiyor.

Yaz aylarında saç sağlığını korumak için nelere dikkat edilmeli?

Saçı yıkarken ılık su kullanmak

Her akşam yemeğe inmeden önce deniz ve havuzun saçlarınızda bıraktığı etkiyi ortadan kaldırmak için, saç tipine uygun seçtiğiniz hafif bir şampuan ve saç kremiyle ılık su kullanarak saçlarınızı yıkayın. Gün içerisinde fazlasıyla yıpratıcıya maruz kalan saçları daha da yoracağından sıcak sudan kaçının. Eğer saçlarınız boyalı veya röfleliyse, renk koruyucu şampuan kullanın. Özellikle boyalı saçlar için üretilmiş olan saç ürünleri saç rengini daha uzun süre korumaya yardımcı olduğundan, saçlar ilk günkü canlı ve parlak görüntüsünü uzun süre kaybetmez.

Saçlar ıslakken çok daha zayıf olduğundan, ince dişli tarak kullanıp saçı uçlardan başlayarak tarayarak saç tellerinin yıpranmasını önleyebilirsiniz. Havluyla kurutmayı tercih ediyorsanız da saçınıza karşı nazik davranmalısınız.

Saç maskesi ve saç serumu kullanmak

Aslında saç sağlığı konusunda büyük yardımcılardan saç maskeleri, günlük hayatta çok da önem verilmeyen ve unutulan bir ürün. Saç maskesi kullanırken dikkat edilmesi gereken: Saç tipine uygun ürünü seçmek!

Özellikle boyalı saçlar için saçların rengini koruyan ürünleri tercih etmelisiniz. Bakım kremi uyguladıktan sonra nemli saça uygulanan saç maskesi, saç tellerini güçlendirir ve boyalı saçların renginin korunmasına yardımcı olur.

Saç durulandıktan sonra tarama işlemine geçmeden, yine saç tipine uygun bir saç serumu kullanmak da yaptığınız bakımı tamamlamak için ideal bir seçim olacaktır.

Şapka kullanmak

Saçları güneşten korumak için en etkili yöntem, şapka kullanımı ve uygun saç modelleri tercih etmektir. Plajda güneşlenirken büyük bir hasır şapka ya da yılın modası bandanalardan faydalanabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.