Yasmin Schmidt “İnsanım” adlı şarkısıyla Türkiye’de adını duyurmaya hazırlanıyor.

Genç sanatçı ilk kez çıkardığı Türkçe şarkısı ile zirveye emin adımlarla çıkmaya başladı.

Söz ve müziği kendisine ait olan “İnsanım” adlı şarkısını müzikseverlerin beğenisine sunan Yasmin Schmidt “ilk kez Türkçe bir single ile müzikseverlerin karşısına çıkacağı için oldukça heyecanlı olduğunu” ifade etti.

Almanya’da müzik hayatın başlayan Yasmin Schmidt yine söz ve müziğini kendisinin yapmış olduğu İngilizce şarkıları ile Almanya’da hayatını sürdürürken artık Türkiye’de Türkçe şarkıları ile duygularını dinleyenlere aktaracak.

Şarkısı hakkında açıklamalarda bulunan Yasmin Schmidt  “ “İnsanım” şarkısını yazdığı dönemler kalbinin kırık olduğunu ve bu döneminde yanında gitarının ona güç verdiğini hatta şimdi kalbini kıranlara bu şarkıyı kendisine yazdırdığı için minnettarlığını da belirtmeden geçemedi. Genç sanatçı ayrıca bir sanatçı şarkı söylerken ağlayabiliyorsa, tüyleri diken diken oluyorsa demek ki doğru yoldadır” dedi.

Yasmin Schmidt, ayrıca İzmir Dokuz Eylül Devlet Konservatuarı Yan flüt bölümünü bitirdi.Ardından Almanya’da Musication Klasik Müzik Bölümü’nü bitiren sanatçı yan flüt ile birlikte piyano, gitar da çalmaktadır.

Müzik yeteneğinin yanında bale, oyunculuk ve modelliğin yanı sıra  el becerileri gösterdiği heykelcikler yapmaktadır.

Alman bir baba ve Türk bir annenin çocuğu olmanın avantajlarını yaşayan Yasmin, her iki ülkenin de sanatını geliştirmesi adına kendisine sunduğu olanakları değerlendirmeye çalışmaktadır. Özellikle Türkçe şarkılar yazmaya başlaması ile daha da özgürleştiğini belirtiyor. Türkçe ile kendini daha detaylı ifade edebildiğini söylüyor.

“İnsanım” şarkısının klibine gelince; farklı ruh hallerini göstermek istediği bir klip yapmış. Bir arayış içerisinde olup aynı zamanda kendisi olmaktan mutlu olması, farklı ruh hallerini kimi zaman ağlayarak kimi zaman dans ederek göstermesi duygularını yansıtma biçimi olmuş.

Klipte yer alan köpek ise Yasmin ve ekibe de sürpriz olmuş. Tesadüfen orada olan ve Yasmin’in yanına gelerek klipte ona eşlik eden bu sevimli köpek sanki Yasmin’e özellikle eşlik etmek istemiş gibi yanında olmuş ve sanatçının ağladığı kareler de böylece ortaya çıkmış.

Kamil HIZER / Magazinname.com

Bir yanıt yazın