Yarışmadan başka her şey

Ekranların iki sevilen yarışma programını sizler için masaya yatırdım

Yarışmadan başka her şey

Yarışma dediğin adil olmalı!

Bugün ekranlarda birçok kanalda birçok yarışma var. İlk akla gelen yarışmalar TV8 ekranlarında “Doya Doya Moda”, FOX TV. ekranlarında “Zuhal Topal’la Sofrada” programlarını bir çırpıda sayabiliriz.

Bu yazımızda bu iki yarışma programını ele almaya çalışacağız. Farklı kulvarlarda olsalar da bu iki programı birbirinden ayıran en büyük özellik birisinde adalet varken, diğerinde adalet hiç yok. Adalet derken kast ettiğim şey yarışmacıların adil bir şekilde yarışmaları. Doya Doya Moda adlı programda sizlerin bildiği gibi yarışmacılara puanları jüri üyeleri veriyor. Ama Zuhal Topal ile Sofrada programında yarışmacılar birbirlerine puan veriyorlar.

Zuhal Topal ile Sofrada yarışmasında adalet yok

Şimdi birbirlerine puan veren yarışmacıların işin içinde ödül olduğunda adil olmalarını beklemek biraz hata olur. Bu tezimi maalesef kimse çürütemeyecek gibi görünüyor. Zuhal Topal’ın 9 -10 gibi puanlar verdiği sofralara diğer yarışmacıların kaynanaları 3-4 puanı basıyor. Şimdi burada ya Zuhal Topal bu işi bilmiyor, puanları işkembeden sallıyor. Veya kaynanalar yarışmayı kazanmak için haksız puanlar veriyor.

Tabi ki Zuhal Topal puanlarını işkembeden sallamıyor. Yarışmacılar 15 bin liralık ödülü kazanmak adına haksızlıklar yapıyor. Programda Zuhal Topal’ın en çok şikayet ettiği konu kaynanaların verdiği haksız puanlar. Zaten bu yarışmada adil olanın kazanma ihtimali neredeyse sıfıra yakın.

Doya Doya Moda yarışmasında adalet var

Doya Doya Moda’da bazen jüri üyeleri çizgiyi aşan yarışmacılar olursa tavır koyarken, bunu maalesef Zuhal Topal ile Sofrada göremiyoruz. Doya Doya Moda jüri üyeleri yarışmacıların yaptığı hatalı çıkış ve tavırlar karşısında sessiz kalmıyor. Hatta bazen yarışmacıların puanlarını dahi kırabiliyor. Ama gel gör ki Zuhal Topal kendisi de haksız puan verdiğine adı kadar emin olduğu kaynanaya bu tavrını net bir şekilde koymuyor. Madem masanın ve yemeklerin bu kadar iyi olduğuna eminsin, o zaman düşük puan veren yarışmacının art niyetli olduğunu düşünüyorsan yarışmadan diskalifiye et. Haksız bir veya birkaç puan yüzünden onlarca yarışmacı ödül kazanamadı.

Her iki yarışmanın ortak beslenme kaynağı kaos

Bu iki yarışmanın bana göre ortak bir özelliği biraz kaos ortamından besleniyor. Özellikle Doya Doya Moda yarışmasında. Yarışmacıların birbiri aleyhine söylediği sözler dakikalarca konuşulurken kombinler hakkında sadece birkaç dakika konuşuluyor. Moda konusunda çok bilgi sahibi olmasam da böyle bir yarışmada yarışıyor olsam kombinlerde bu kadar hata yapmam diye düşünüyorum. Jüri üyeleri yarışmacıların kıyafet seçimlerindeki hataları defalarca söylemesine rağmen aynı hataları tekrarlıyorlarsa bu yarışmada bir sorun var derim.

Zuhal Topal yarışan kaynanaları haksızlık yaptıklarında diskalifiye etmeli

Bu arada biraz önce kaynanaların art niyetli düşük puan verdiklerinde Zuhal Topal bu yarışmacıları diskalifiye etse daha büyük bir reyting yakalar. Yarışmayı ara ara takip eden biri olarak bazen verilen haksız puanlar için Zuhal Topal’ın sinirlerinin zıpladığını ekran başında hissedebiliyorum. Bir izleyici olarak o yarışmalarda haksız puanlar verdiğine inandıklarımla dışarıda karşılaşsam nasıl tepki veririm diye düşünmedim değil.

Doya Doya Moda yarışmacılarına reklamımı yaptırmazdım

Jürisi tarafından çoğu zaman yerden yere vurulan Doya Doya Moda yarışmacılarını kendilerine moda ikonu olarak görüp takip edenler varsa akıllarına şaşarım. Hemen hemen her gün yaptığı kombinlerden dolayı eleştirilen birisini kendine kılavuz görmek kadar komik bir şey olamaz. Bir firma yetkilisi olsam bunlara tek bir ürün dahi tanıttırmam. Hele hele kıyafet mi? Asla reklamımda kullanmam.

Yarışma adil olursa keyiflidir. Adil olmayan bir yarışmanın cazibesi bana göre yoktur. Zuhal Topal’ın programı bana göre adil olmayan bir yarışma. Programda en çok kıl olduğum konulardan biriside kaynanaların masa düzenini beğenmiyor olması. Sanırsın ki evlerindeki sofralarda kraliyet sofrası düzeni var.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın