Yalçın Menteş kimdir?

Yalçın Menteş kimdir?

Türk tiyatrosu ve televizyon dünyasının önemli isimlerinden biri olarak hafızalara kazınan Yalçın Menteş 1 Nisan 1960 tarihinde İzmir’in Tire ilçesinde dünyaya gelmiştir.

İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamlayan Yalçın Menteş daha eğitim hayatına devam ederken tiyatro sanatına büyük bir ilgi duymuş ve 1977 yılında Turgut Özakman’ın “Darılmaca Yok” adlı oyunuyla tiyatro dünyasına adım atmıştır.

Yıllar 1983’ü gösterdiğinde Yalçın Menteş İzmir’de 45 kişilik kadrosuyla bir cep tiyatrosu kurdu. Ardından tiyatro çalışmalarında devam etmek için 1987 yılında İstanbul’a taşınan Menteş TRT içinde bazı skeçler hazırlamaya başladı.

İstanbul’daki günlerinde kariyer basamaklarını hızlıca tırmanmaya devam eden Yalçın Menteş 1995 yılında “Dikkat Yalçın Menteş” adlı oyunuyla Türkiye’de aslında stand up sanatının ateşini de yakmış ve bu tek kişilik oyunuyla “”Altın Kelebek” ödülünü kazanmıştır.

Yalçın Menteş “Yalçın Menteş Show”, “Cennet Mahallesi”, “Sevda Tepesi”, “İnadım İnat” ve “Yalancı Yarim” gibi birçok dizide rol alırken 2024 “Cennet Mahallesi” dizisindeki rolüyle Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’ne aday gösterildi.

Şeker hastalığı yüzünden 2013 yılında sağ bacağı kesilen Menteş bu dönem sonrasında eski dostlarının vefasızlığını defalarca dile getirmiş ve 7 Şubat 2019 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

Yalçın Menteş denilince akla ilk gelenler kendine has mizahı, doğal ve samimi oyunculuğu, seyircisiyle kurduğu muhteşem iletişim olmuştur.

Menteş kendine has mizah anlayışı ve yetenekli oyunculuğuyla birçok insana keyifli dakikalar yaşatmıştır.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın