Wolfs film incelemesi

Wolfs film incelemesi

Venedik Film Festivali’nin açılış filmi olan ve ilk gösterini de festivalde gerçekleşen Wolfs filmi belki de bu yılın en çok beklenilen filmlerinden birisiydi. Tabi ki bunun en büyük nedenlerinden ilk ikisini bir çırpıda sayabilirim.

İlk neden olarak Wolfs filmi Hollywood’un iki dev oyuncusu George Clooney ve Brad Pitt’i bir araya getiren bir filmdi ki daha önceki yıllarda Ocean’s Eleven ve Burn After Reading adlı filmlerde birlikte oynamışlar ve sinema dünyası için unutulmayacak iki filme imza atmışlardı.

Gelelim ikinci nedene. Filmin yönetmeni özellikle Marvel evreni ile alakalı birçok başarılı filme imza atmış olan Jon Watts’tı. Ama filmi izlediğinizde o yönetmende en ufak bir eser göremiyorsunuz.

Özellikle Pitt ve Clooney hayranları için kelimenin tam anlamıyla fiyasko olan bu film eminim ki hiç kimsenin beklentilerini karşılamamıştır. Hikayenin vasatlığı, gereksiz diyaloglar, uzun bir süre rölantide giden olaylar döngüsü. Bazı anlarda neredeyse filmin temposunun yerlerde sürünmesi.

Film içerisinde devamlı olarak basma kalıp diyaloglar ve çok basit espriler kullanılması da ayrıca cabası. Filmin ilk bölümünde özellikle gereksiz sahnelerin çokluğu izleyicisini daha filmin başında kendisinden soğutmaya yetti de arttı bile diyebilirim.
Bazı filmleri beğenmeyiz ama çerezlik diye tabir ederiz. İşte böylesine basit bir konu işleniyor olsa dahi bu kadro ile ne kadar başarısız bir film çekilir derseniz Wolfs tam bu tanıma uyuyor. Filmi izlerken böylesine başarılı işlere imza atmış bir yönetmenin bu kadro ile bu kadar başarısız bir filme nasıl imza attığını sorgulamadan edemedim.

Ya George Clooney ve Brad Pitt’e ne demeli?

Dünya starı bu ikili önlerine bu senaryo geldiğinde ya bize böyle bir senaryo ile gelmeye utanmıyor musunuz dememişler mi?
Filmi neresinden tutmaya çalışırsam çalışayım emin olun film elimde kalıyor. Görünüşte film aksiyon filmi olarak gözükse de aksiyon sahnesi neredeyse yok denecek kadar az. Clooney gelmiş 70 yaşına Pitt gelmiş 50’lili yaşlara bu ikiliden aksiyon filmi beklemek hata olur diyeceğim ama Hollywood bu kimlere neler yaptırmadı ki?

Filmin konusundan filan bahsedecek veya spoiler verecek değilim. Bana göre sinema tarihinin en büyük hayal kırıklıklarından ilk 10’a girmeye aday olacak Wolfs filmini izlemeyin diyeceğim ama başrollerdeki isimlerden dolayı da izleyeceğinize adım kadar eminim.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın