Without Remorse film tanıtımı

Without Remorse film tanıtımı

Senaryosunu Stuart Beattie, Tom Clancy ve Christopher McQuarrie üçlüsünün yazdığı, yönetmenliğni Christopher McQuarrie ve Stefano Sollima’nın yaptığı Without Remors filmi dijital platformlarda yayına girdi.

Bu kadar sağlam oyuncu kadrosu ile bomboş bir iş çıkmış

Filmin başlıca rollerini Micheal B. Jordan, Jodie Smith, Jamie Bell, Guy Perace gibi ünlü oyuncuların yaptığı film Tom Clancy Jack Ryan serisinin en popüler karakterlerinden biri olan Jhon Clark üzerine kurulmuş. Film aslında klasik Amerika’nın askeri gücünün anlatan sıradan bir film. Amerikan sineması daha doğrusu Hollywood bunu yıllardır yapıyor. Rambo serileri bunun en belirgin örneği.

Film aslında klişe bir konu üzerine kurulmuş

Filmimiz 6 kişilik bir timin başından geçenlerle başlıyor. Askeri bir operasyon ile Ruslara sözüm ona ders verip dönen ekipten John Clark’ın evi gece Rus askerleri tarafından basılıyor ve hamile karısı öldürülüyor. Eve saldırıyı gerçekleştiren 3 kişiden 2’si John tarafından öldürülürken, son adam kurtuluyor. Bu olayda filmin baş kahramanı ağır yaralanıyor ve uzun bir süre hastanede yatmak zorunda kalıyor. Daha sonra zorlu bir süreç başlıyor ve gördüğü fizik tedavi ile eski sağlığına kavuşup hamile karısını ve doğmamış çocuğunu öldüren üçüncü kişinin ve bunu azmettirenin kim olduğunu öğrenmek için harekete geçiyor.

Birkaç aksiyon sahnesi gerisi tamamen boş

Azmettirici olduğunu düşündüğü Rus diplomasisinden birisini öldürürken bu suçtan dolayı ne hikmetse koskoca Amerika’da Rus azılı suçluların bulunduğu cezaevine gönderiliyor. Burada tam Ruslar tarafından öldürülmek üzere iken CIA vasıtasıyla cezaevinden çıkartılıyor. CIA ile yaptığı toplantıda karısını öldüren ve evden yaralı kurtulan kişinin CIA tarafından ölü olarak bilinen azılı bir suç makinası olduğu ortaya çıkıyor.

Hollywood yine Amerikan askerini süper kahraman gibi göstermiş

Tabi Amerika böyle bir olayın altında kalır mı? Hemen yeni bir tim kuruluyor ve Rusya’ya özel bir jetle intikam için gönderiliyor. Ne hikmetse bu özel jet Rus askeri uçakları tarafından vuruluyor ve jet denize çakılıyor. Tabi kimse ölmüyor hatta burnu dahi kanamıyor. Jetin içinden çıkarken jette bulunan bir deniz motoru ile Rusya’nın bir sahil kasabasına ve oradan da daha önce yeri belirlenen yere gidiyorlar.

Filmde birçok saçma sapan sahne var

Buraya kadar bile en az saçma sapan onlarca sahne var. Uçak denize çakılıyor, tüm mürettebat kurtuluyor. Hatta bu yetmiyor uçakta bulundurdukları botu uçaktan çıkarıp Rus limanına kadar o botla girip daha sonra diğer ekiple buluşuyorlar.

Filmin ilerleyen bölümleri daha da saçma bir hal alıyor. Son zamanlarda seyrettiğim aksiyon tarzı filmler içinde en çok mantık hatası bulunduran bir film aslında Without Remors. Bana kalsa aksiyon sahneleri için bile seyredilmez. Filmin final sahnesi akıllara ziyan. Adamın olmayan beynini yakacak bir final yapmışlar. Filmde ne bir kurgu, ne bir koreografi var. İzlerken hayrete düştüğüm konu son dönemde oynadığı Black Panter, Creed serisi ve Just Mercy gibi filmerde oynamış Micheal B.Jordan’ın böyle bir filmde nasıl başrol oynamayı kabul etmiş hala anlamış değilim.

Vaktinize gerçekten yazık olacak

Vakitten bol neyim var diyorsanız bile bana göre o vaktinize yazık. Şayet filmin tanıtım yazısını yazmayacak olsaydım inanın ilk yarım saatinde filmi çoktan kapatmış olurdum. Film bittikten sonra aklıma ilk gelen Ruslar Allah’tan böyle salak filmler yapmıyor oldu. Yoksa Ruslar bir film yapsa ertesi gün Hollywood bu filmin karşıt versiyonu yapardı diye düşünmedim değil.

Aslında film demeye bin şahit!

Bu arada filmde oyunculuk filan gibi şeyleri sakın aramayın. Oyunculuk olmadığı gibi filmde ruh bile yok. Bu türde yüzlerce film izlemiş olabilirsiniz ama bu kadar kötüsünü çok nadir görmüş olacağınızı düşünüyorum. Olur da bu filmin devamı çıksa dahi oturur izler miyim? Tabi ki asla…!

Bir yanıt yazın