DOLAR 32,3429 0.27%
EURO 35,1426 0%
ALTIN 2.308,071,36
BITCOIN 22867632.58282%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

20:52

YATSIYA KALAN SÜRE

Who Killed Sara? “Sara’yı Kim Öldürdü?” dizisi tanıtım yazısı

Who Killed Sara? “Sara’yı Kim Öldürdü?” dizisi tanıtım yazısı

ABONE OL
15 Haziran 2021 18:10
Who Killed Sara? “Sara’yı Kim Öldürdü?” dizisi tanıtım yazısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meksika yapımı dizi senaryosuyla ön plana çıkıyor

Netflix ekranlarından izleyicisi ile buluşan Meksika yapımı “Who Killed Sara?” adlı dizinin yönetmen koltuğuna David Ruiz ve Bernardo De La Rosa birlikte oturmuşlar. Dizinin senaryosunu  Jose Ignacio Valenzuela ile Rosario Valenzuela ikilisi yazmış.

Dizinin başlıca rollerini Manola Cardona, Gines Garcia Millan, Carolina Miranda, Claudia Ramirez ve Euqwnio Siller gibi isimler üstlenmiş. Tabi bu oyuncuların bir çoğu Türk dizi severlerin aşina olduğu isimler değil.

Who Killed Sara? adlı dizinin konusu

Dizi Sara adlı bir genç kızın öldürülmesinin ardından varlıklı bir ailenin Sara’nın kardeşi olan Alex’e suçu kabul etmesi şartıyla annesine böbrek nakli imkanı sağlayacağını söylemesi ve sonra bu sözlerinde durmayarak Alex’in 18 yıl suçsuz yere hapis yattıktan sonra cezaevinden çıkarak kardeşinin cinayetini çözme çabasını anlatıyor.

Varlıklı ailenin ikisi erkek biri kız olmak kaydıyla üç çocuğu vardır. Tabi bana göre bir Netflix klasiği olan aile ferdinden çocuklardan birisi eşcinseldir. Son dönemlerde her üç veya dört Netflix yapımlarında eşcinsel karakterlerin kullanılmasına burada da şaşırmıyoruz.

Ailenin babası olan Cesar, oğlu Rodolfo’nun sevgilisi olan Sara ile cinsellik yaşarken, Sara’nın aradan yıllar geçtikten sonra öldüğünde hamile olduğu ortaya çıkıyor. Tabi burada akla gelen ilk soru Sara sevgilisinden mi, sevgilisinin babasından mı yoksa başka birisinden mi hamile kalmıştır?

Karakterlere roller iyi paylaştırılmış

Dizide birçok karakter var. Ve belli bölümlerde bu karakterler ön plana çıkarken dizinin star oyuncuları diyeceğimiz karakterlerin rolleri biraz daha pasifleşiyor. Senaristler bunu nasıl başarmış derseniz aslında iki sezonu bitirmiş biri olarak ben çözemedim. Aslında dizinin tanıtımlarında gizem, macera tarzı benzetmeler yapılmasına rağmen aslında alttan alta zengin bir ailenin dramı da var.

Her bölüm olmasa da devamlı olarak dizi gizemini korumuş

Her iki sezonda birçok bölümde Sara’yı şu öldürmüş dedikten birkaç bölüm sonra kafanızda başka bir katilin canlandırılması sağlanıyor. Her bölümde dizide gizem, biraz heyecan ve aksiyon var. Senaristleri bu yönden kutlamak lazım. İzleyicisini ekrana bağlamasını çok iyi becermişler.

Oyunculuklar dizinin çok altında kalıyor

Oyunculuklar konusunda aynı şeyi söylemek mümkün değil. Dizide oyunculuk bazında birden fazla zayıf halka var. Ama zengin ailenin babası Cesar rolünü üstlenen Gines Garcia Millan bana göre dizide rolünün hakkını fazlasıyla veriyor.

Dizinin Türkiye versiyonu yapılsa yer yerinden oynar

Şimdi iki sezon bu diziyi izleyen biri olarak aklıma gelen ilk şey saçma sapan diziler yapıp bizlere izlettirmeye çalışan yapımcılar bu dizinin Türkiye versiyonunu çekebilir mi? Bu sorunun cevabı aynı tatta çekilse bu dizi Türkiye’de yayınlandığı gün ciddi reyting alır. Bu kadar zayıf oyunculuklarla insanlar bu diziyi seyrediyorsa mükemmel bir kadro ile acaba neler olur? Tabi burada küçük bir detay var. Küçük dediğime bakmayın aslında bana göre büyük detay. Dizide eşcinsel iki karakter olabilir mi? Ve bu karakterlerin öpüşme sahneleri yayınlansa sanırım Türkiye’de büyük bir kıyamet kopar. İster televizyon ekranlarında, ister Türk dijital platformlarında yayınlanırsa tüm Türkiye bu diziyi konuşur. Ve büyük ihtimalle diziyi yayınlayan kanala RTÜK büyük bir ceza keser demeden de kendimi alamıyorum!

Bazı olumsuzluklarına rağmen bu diziyi muhakkak izleyin

Bana göre bu dizi zayıf oyunculuklara rağmen muhakkak izlemeniz gereken dizilerden birisi. Her bölüm olmasa da birçok bölümde sizi ters köşeye yatıracak. Dizinin temposu sıkıcı değil, keyifle izleyeceğinizi düşünüyorum.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.