DOLAR 32,3787 0.18%
EURO 35,0555 -0.16%
ALTIN 2.324,420,23
BITCOIN 2272623-0.58988%
İstanbul
17°

AÇIK

16:45

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Uygar Çağlı dünya çapındaki caz sanatçılarının sahnesinde boy gösteriyor

Uygar Çağlı dünya çapındaki caz sanatçılarının sahnesinde boy gösteriyor

ABONE OL
7 Nisan 2021 00:42
Uygar Çağlı dünya çapındaki caz sanatçılarının sahnesinde boy gösteriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok uluslararası festival ve projede hem Türkiye hem de Avusturya’yı temsil eden, uzun yıllardır Avusturya’da yaşayan Türk müzisyen Uygar Çağlı yeni solo albümü “Ting”i Mayıs ayında müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Tüm prodüksiyon, beste ve aranjmanların Uygar Çağlı’ya ait olduğu albüm, dünya müziği ve fusion tarzındaki 8 parçadan oluşuyor.

Uygar Çağlı, Ting isimli yeni albümünün çalışmalarını Türk, Avusturya ve Taiwanlı müzisyenlerden oluşan multikültürel bir ekiple gerçekleştirdi. Adını, evreni açıklamak için her şeyin özü, temeli veya yapıcısı olarak benimsenen madde dışı varlık, “Tin”den alan albümde enstrüman olarak; perdeli & perdesiz gitar, tuşlu çalgılar, saxofon, ney, vurmalı çalgılar, davul & perküsyon, vokal gitar, kanun ve perdeli & perdesiz bas kullanıldı. Ting’in lansman konseri ise “Avrupa cazının kalbi” olarak da bilinen, dünyanın en prestijli caz kulüplerinden Porgy & Bess’te 28 Mayıs günü gerçekleştirilecek ve online olarak da Uygar Çaglı ‘Ting’ (TK/TW/A) im Porgy & Bess – Jazz & Music Clubadresinden izlenebilecek.

Dünya çapındaki caz sanatçılarının sahnesinde

Dinlerken müzikteki çeşitlilik üzerine bir farkındalık yaratan albümde, sağlam altyapılı ritim grubunun eşliğindeki melodiler Çin çalgısı erhu, perdesiz ve e -bow gitar, ney, Afrika`dan udu – drums ve kanun gibi otantik enstrumanlarla icra edilmis. Piyano ve saksafon ile yapılan keyifli caz emprovizasyonları da albümde yerini alıyor.

Mike Stern, Richard Bona, John Scofield, Steve Coleman, Yellowjackets ve Mother`s Finest gibi dünya çapındaki saygın caz sanatçılarının sahne aldığı Porgy & Bess’te Ting’in müzikseverlerle ilk buluşmasını gerçekleştireceğini söyleyen sanatçı, şunları aktardı:

“Dünya starlarının sahne aldığı, Le Mons, Moers, Berlin ve Salam Orient gibi uluslararası festivallere de sahnesini açan Porgy & Bess, yine dünya çapındaki önemli caz sanatçılarının konser verdiği bir mekan. Dolayısıyla Avrupa’da cazın kalbi olarak da tanımlanan böyle önemli bir sahnede konser verecek olmak da ayrı bir heyecan kaynağı.”

World Music School’un da kurucusu

Jazz bassist ve pedagog olan Uygar Çağlı aynı zamanda Viyana’da bulunan World Music School’un da kurucusu. Çağlı, Türkiye ile Avusturya arasındaki kültürel ve sanatsal köprünün gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Yeni albümü’nün tanıtım turnesine de Türkiye’den başlamak istediğini belirten Uygar Çağlı şunları söyledi:

“Pandemi dönemini yoğun olarak yeni albümümüzün çalışmalarıyla geçirdik. Mayıs ayında tüm online platformlarda müzkseverlerle buluşturacağımız albüm için bir tanıtım turnesi gerçekleştirmek istiyoruz. Bugüne kadar dünyanın çeşitli ülkelerinde birçok konser verdik. Ancak Türkiye’de konser verebilme, Türk jazz – fusion ve dünya müziğine ilgi duyan kitle ile buluşma fırsatı henüz bulamadık. Bu nedenle albümün tanıtımı için gerçekleştirmeyi planladığımız turnemize doğduğum ülkeden, Türkiye’den başlamayı çok istiyorum. Bunun için de sponsorluk arayışlarımızı sürdürüyoruz.”

Uygar Çağlı kimdir?

Eğitimini Graz – Jazz & Pop Konservatuarı ile Linz – Antonbruckner Üniversitesi’nde tamamlayan Uygar Çağlı, Türk müziği elementlerinin caz ve cagdas müzikle sentezi üzerine yazdigi tezle, en yüksek dereceyi alma başarısını göstererek mezun oldu. Uzun zamandır aktif olarak Avusturya’da cesitli müzikal projelerde kurucu ve üye olarak yer alan sanatçı, bircok uluslararasi festival ve proje kapsaminda Avusturya ve Türkiye’yi temsil etti. Kurucusu oldugu projelerden biri olan „Ruh“ ile 2015 yilinda Avusturya Linz Belediyesi’nin „Entegrasyon ve en iyi kültür projesi“ ödülünü aldı.

Uygar Çağlı’nın bugüne kadar birlikte çalıştığı önemli müzisyenler arasında Avusturyali piyanist / kompozitör Christoph Cech, Avusturyali keman virtüözü Andreas Schreiber, Avusturyali Opus grubunun bas gitaristi Wolfram Abt, Avusturyali kontrabas virtüözü/Komponist Peter Herbert, Israilli virtüöz perküsyoncu Zohar Fresco, Fransiz perküsyonist Guem, Suriye asilli Amerikali sarkici Dima Orsho, Katar filarmoni orkestrasi bas kemancisi Maias Alyamani, Kerim Capli, Ürdünlü sarkici Makadi Nahhas, Muazzez Abaci, Alp Bora, Avusturyali duayen perküsyonist Gerhard Reiter, Suriyeli ud virtüözü Orwa Saleh ve Chameleon Orchestra’nın kurucusu Christian Wirth gibi isimler yer alıyor.

Uygar Çağlı’nın Sanatsal Kariyeri

Rainforest Worldmusic Festivali/Malezya (2013)

Wiener Sängerknaben – Tausend und ein Lied (2014)

Alp Bora&Istanbul Express – Porgy&Bess/Viyana (2013)

Saalfelden uluslararasi Caz Festivali (2016)

Opernball Hannover/Almanya (2015)

Entegrasyon ve kültür ödülü/Linz – Avusturya

(Ruh Ensemble/2015)

Ruh/Raheel (Album – 2014)

Kerim Capli Band/Istanbul – Türkiye (2000 – 2002)

Linz Fest (2016)

Uluslararasi Perküsyon Festivali Freistadt (2013)

Jazz&The City/Salzburg (2016)

Ikmus99/Phoenix (Album – 2014)

Übergänge – Prechody Festival/Gmund (2016)

Photon Jazz Quartet/Istanbul – Türkiye (2002 – 2005)

Uluslararasi Muzik Festivali/Waidhofen an der Thaya (2016)

Carx – Porgy&Bess/Viyana (2017)

Carx/ Zifir (EP-2019)

Grazer Spielstätten/Graz World Music (2016)

Sommer Jazznites/ABPU, Linz (2012)

Macadi Nahhas (Ürdün´lü sarkici) – (2015)

Kronefest/Linz (2015)

Alp Bora&Istanbul Express – Folkclub Igel/Waidhofen an der Thaya

Chameleon Orchestra/Windows to the East (Album – 2016)

Bass&Huu – Jazzweekend-Landesgalerie/Linz (2013)

Bass&Huu – Festspiele Stockerau (2013)

Bass&Huu – Sargfabrik/Viyana(2013)

Chameleon Orchestra – Festival Weltmusik – Brucknerhaus/Linz

(2016-2017)

Syrian Links – Porgy&Bess/Viyana (2015)

Dima Orsho (Suriye/Amerika´li sarkici) – (2017)

Chameleon Orchestra – Amerikan Üniversitesi/Sharjah/Dubai (2017)

Uluslararasi Perküsyon Festivali Freistadt

Feat. Zohar Fresco&Guem (2017)

Sommer Jazz Nites/ABPU, Linz (2017)

Der Volkshilfe Ball/Linz (2016)

Wiener Flüchtlingsball (2016)

Alp Bora&Istanbul Express feat. Birgit Denk – Theater Akzent (2013)

Uygar Cagli –Durme (Single – 2019)

Carx – EP tanitim turu/Romanya (2019)

Uygar Cagli – Topkapibop (Single – 2020)

Carx – Kultursommer Viyana (2020)

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.