DOLAR 32,5652 0.25%
EURO 34,8024 0.1%
ALTIN 2.492,030,32
BITCOIN 20629483.51808%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:38

SABAHA KALAN SÜRE

Uyanış: Büyük Selçuklu adlı dizide “Sencer ve Tapar’a tuzak”
  • Magazin Name
  • Uyanış: Büyük Selçuklu adlı dizide “Sencer ve Tapar’a tuzak”

Uyanış: Büyük Selçuklu adlı dizide “Sencer ve Tapar’a tuzak”

ABONE OL
3 Ekim 2020 01:12
Uyanış: Büyük Selçuklu adlı dizide “Sencer ve Tapar’a tuzak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TRT 1’in yeni sezona bomba gibi giren, yayınlandığı ilk bölümüyle yurt içinde ve yurt dışında izlenme oranlarında zirveye yerleşen, sosyal medyanın saatlerce gündeminde kalarak reytinglerde birinciliği elde eden dizisi ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, 5 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’de ikinci bölümüyle ekranlara geliyor.

Dev bir prodüksiyonunun ürünü olan ve Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümünün ardından tahta geçen Melikşah ve oğlu Sencer’in hikayesini anlatan ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ dizisinin ikinci bölümünde neler olacak:

Elçin’i Isfahan’a götürmek üzere Anadolu obasından alan Sencer ve Tapar, yolda Anadolu’daki asiler tarafından ölümcül bir tuzağa düşürülmüştür. Sencer ve Tapar düştükleri tuzaktan nasıl kurtulacaklardır? Anadolu Türkmenleriyle Selçuklu arasında başlamak üzere olan muhtemel bir savaşı engelleyebilecekler midir?

Bir taraftan Bâtıniler, Selçuklu’yu “içeriden çökertmeye çalışırken”, diğer taraftan Bizanslılar da dışarıdan taarruzlarına başlayacaklardır! Bu taarruzlar karşısında Melikşah ve Sencer ne yapacaktır?

Tüm bunların arasında Selçuklu Sarayı’na gelecek olan ‘misafir’ saraydaki dengeleri nasıl değiştirecektir?

Diğer yandan yıllar önce devletinin selameti uğruna oğlundan vazgeçen Melikşah, Nizamülmülk’e oğlunu kendisine göstermesi hususunda ısrar eder. Melikşah’ın oğlunu görmesinin devlet için yeni tehlikelerin doğmasına yol açacağının farkında olan Nizamülmülk ne yapacaktır?

Melikşah oğlunu görme hasretiyle yanarken, Sencer gönlüne düşen aşk ateşiyle nasıl başa çıkacaktır?

“Uyanış: Büyük Selçuklu” dizisinde Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu, Nik Xhelilaj ve Erdem Akakçe gibi birbirinden önemli isimler rol alıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.