Ünlü Ressam Javad Soleimanpour ve “Çekirdek Ressamlar Grubu” üyelerinin pastel resim sergisi sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor

“Çekirdek Ressamlar Grubu” üyeleri tüm sanatseverleri 4 Mayıs'ta karma sergilerine davet ediyor...

Ünlü Ressam Javad Soleimanpour ve “Çekirdek Ressamlar Grubu” üyelerinin pastel resim sergisi sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor

Ünlü İranlı ödüllü Ressam Javad Soleimanpour ekolünde yetişen yedi ressamın bir araya gelerek kurdukları “Çekirdek Ressamlar Grubu” ilk grup sergilerini Büyük Kulüp’te gerçekleştirecekler. 2009 yılında “Amerikan Pastel Journal” tarafından düzenlenen yarışmada 11 Bin eser arasından birincilik alan Javad Soleimanpour’un atölyesinde pekişen dostluklar, değişik meslek gruplarından üyeleri bu başlık altında bir araya getirdi.

Kimler mi var dersiniz: Bankacı ve Öğretim Görevlisi Atilla Çetiner, ressam Ayşe Ersoy, Minyatür sanatçısı ve ressam Mebruke Tuncel, Marmara Denizi müsilajı ile yakından tanıdığımız akademisyen Deniz Biyoloğu Prof. Dr. Neslihan Özdelice, Hakim Tuba Öğmen ve Mühendisler Ümit Ünsal ile Tirdad Mardasi. Her biri hem solo hem de bireysel karma sergilere katılan grup üyeleri, düşünce ve duygularını realistik ve figüratif çalışmalarla aktarmakta, renk uyumu ve ışık kullanımına büyük önem vermektedir. Ayrıca, atölyede grup ressamları ağırlıklı olarak soft pastel ile portre, doğa, peyzaj, pastoral kır, ekoloji, gelenekler, köy yaşamı gibi konularla estetiği bütünleştirici çalışmalar yapmaktadır.

04 Mayıs 2024 tarihinde Çiftehavuzlar Büyük Kulüpte açılışı gerçekleşecek olan serginin davetlileri arasında; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, Ressam Mustafa Pilevneli, Mustafa Albayrak, Sunay Akın, Sinan Yenilmez, Seydi Murat Koç ve Can Ersal da vardır.

Sergiye katılan sanatçıların eserleri

Neslihan Özdelice

Atilla Çetiner

Ayşe Ersoy

Mebruke Tuncel

Tirdad Mardasi

Tuba Öğmen

Ümit Ünsal

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın