DOLAR 32,4311 0.05%
EURO 34,4493 -0.16%
ALTIN 2.486,920,16
BITCOIN 2029389-3.50561%
İstanbul
19°

AÇIK

13:09

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ünlü isimler kitap okudu, Fazıl Say müziğini yaptı

Ünlü isimler kitap okudu, Fazıl Say müziğini yaptı

ABONE OL
22 Nisan 2021 23:45
Ünlü isimler kitap okudu, Fazıl Say müziğini yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), 5 yıldır sürdürdüğü Okuyan Bir Gelecek (www.okuyanbirgelecek.org) projesini dijital platforma taşıdı. Fazıl Say’ın müziklerini üstlendiği projeye Beren Saat, Cem Yılmaz, Demet Evgar, Fatih Türkmenoğlu, Genco Erkal, Selçuk Yöntem, Songül Öden ve Yekta Kopan da kitap okuyarak destek verdi. Proje kapsamında hazırlanan videolarda çocuklara seslenen ünlü isimler, kitap okumanın önemini vurgularken, daha fazla çocuğun kitaplarla buluşması için bağış çağrısında da bulundu.

Evlerinde kitap olmayan 100 bin çocuğu kitapların renkli dünyasıyla buluşturmayı hedefleyen projeye 3747’ye SMS atarak bağışta bulunulabildiği gibi, AÇEV tarafından hazırlanan set Kidega üzerinden 120 liraya satın alınarak ihtiyaç sahibi çocuklara gönderilebiliyor.

Ünlü isimlerden Okuyan Bir Gelecek için mesajlar

Fazıl Say: “AÇEV’in çocuklara kitapları tanıtan Okuyan Bir Gelecek platformu müthiş bir proje. Bu proje ihtiyacı olan ve kitaba erişemeyen çocukların kitaba erişimi için çok önemli. AÇEV’e böyle güzel bir projeye başladıkları için teşekkür ediyorum.”

Cem Yılmaz: “Kitap okumak dünyanın en güzel şeylerinden bir tanesi.”

Beren Saat: “Erken yaşlardan itibaren kitaplarla buluşan çocukların kuracağı şiddetten uzak bir dünya hayal ediyorum. Çünkü kitaplar dil gelişimi için çok önemli.”

Songül Öden: “Kitap okuma alışkanlığıyla bugün belki oyunculuk mesleğini seçtim. Çünkü şunu çok iyi biliyorum ki kitap okumak hiçbir şeyin yerini tutmaz. Çocuklara hayal kurmayı öğretir, çocuklara düşünmeyi öğretir.”

Selçuk Yöntem: “Çocukların kendilerini iyi ifade edebilen, hayal gücü geniş ve yaratıcı bireyler olarak yetişebilmesi için kitap okumanın önemine inanıyorum.”

Yekta Kopan: “Güzelce okuyalım, paylaşalım, dinleyelim, birlikte okuyan bir gelecek yaratalım.”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.