Türker Otçu’dan Esmeray’a saygı duruşu

Esmeray'ın unutulmaz şarkısına bambaşka bir yorum ile farklı bir tat kattı...

Nilgün Belgün ile geçtiğimiz yıl Dünya Tiyatrolar Günü’nde “Sanat Varsa Hayat Var” projesinde birlikte seslendirdiği proje ile adından söz ettiren gitar virtüözü ve şarkıcı Türker Otçu “Unutma Beni” adını verdiği ikinci solo çalışmasıyla müzikseverlerle buluşmanın heyecanını yaşıyor.

Merhum ünlü sanatçı Esmeray’ın unutulmaz yorumuyla hafızalarımıza kazanan “Unutma Beni” adlı şarkısını yeniden yorumlayan Türker Otçu şarkıya kattığı enerji ve torumla dikkatleri kısa sürede üzerine çekmeyi başardı.

Türker Otçu uzun yıllardır Amerika’da yaşarken sıkı bir rock müzik tutkunu olarak Fikret Kızılok’un unutulmaz şarkısı olan “Zaman Zaman” adlı şarkıda kullandığı gitarlar, funky tınılar, blues’vari vokaller ile yepyeni bir versiyonunu yayınlamıştı.

Rock müziğin yeni nesil tarafından sahiplenilmesi gerektiğini ifade eden Türker Otçu “ Rock müzik bazılarına göre sert bir müzik, bazıları için de bir yaşam biçimidir. Son yıllarda popüler rock müzik grupları ve solistleri pek fazla yeni üretimde bulunmamasının sebebi rock müzik dinleyicisinin müziğimizdeki öz arayışından kaynaklanması olabilir. Bugünlerde Kadıköy, Ankara ve Eskişehir’in underground noktalarına sıkışmış gibi görünen rock müziğinin yeniden hak ettiği yeri bulması gerekir” diyerek duygularını ifade etti.

Bir yanıt yazın