DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20758650.92729%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

SABAHA KALAN SÜRE

  • Magazin Name
  • Tuğberk Selçuk’un kişisel sergisi The Bodrum Edition’da

Tuğberk Selçuk’un kişisel sergisi The Bodrum Edition’da

ABONE OL
5 Ağustos 2020 17:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Turkuaz kıyısında yer alan, Ian Schrager ve Marriott International iş birliği ile açılan The Bodrum EDITION, 7 Ağustos itibariyle Tuğberk Selçuk’un “1 İÇİNDE 3” adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının son kavramsal serisi olan kurşun geçirmez camdan ürettiği; gerçeklik, zihin ve algı gibi konuları sorgulatan, transparanlık kavramı üzerinden gerçek bir dünya arayışına iten heykelleri, sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı sergisini şu sözlerle anlatıyor: “Sanatçı ikinci kişiliğiyle devamlı olarak oyunlar oynar ve bazen de o bölünmüş kişiliğine savaş açar. Genelde bu savaş camdaki kendi yansımasıyladır. Fakat cam bizim gibi kırılgan bir malzemedir ve herhangi bir darbeden kırılır ve yansımadaki kişiliği parçalanarak yok olur diye sanatçı yansımasına zarar veremez. Vuramaz, kıramaz çünkü cam tehlikelidir ve asla yanısmasını tamamen parçalayıp kaybetmek istemez. Gerçekliği temel alan adil bir savaş için sanatçı malzeme arayışına girer ve kurşun geçirmez cama yönelir. Artık yansımasında gördüğü diğer kişiliğiyle büyük bir savaşa hazırdır, kazanan ve kaybedenin olmadığı, sonsuz bir savaş.”

GLOBART kreatif danışmanlığında hazırlanan sergi, The Bodrum EDITION’ın imza restoranı BRAVA’da yer alırken otelin farklı yerlerinde de sanatçının heykelleri sürpriz bir şekilde misafirlerin karşısına çıkıyor. Açık hava konseptiyle ve Perulu şef Diego Muñoz imzasıyla sadece yerel üreticilerin taze ürünlerini kullanarak çevrenin çeşitliliğini kutlayan BRAVA’daki Tuğberk Selçuk sergisi, 20 Ağustos tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.

TUĞBERK SELÇUK KİMDİR?

1986’da İstanbul’da doğdu. Yeditepe Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nde başladığı eğitimine Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nde sürdürdü. 2012 yılından beri beş kişisel sergi; bir kısmı

Londra, Seul, Milano ve Basel’de olmak üzere; birçok karma sergide yer aldı. Çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.