Tuba Ayşe Özgür’ün “Büyü Bozumu” adlı kitabı raflardaki yerini aldı

Tuba Ayşe Özgür’ün “Büyü Bozumu” adlı kitabı raflardaki yerini aldı

Okuyucusunu Kelimeleriyle Ters Köşe Yapan Tuba Ayşe Özgür Büyülü Gerçekçi Kalemiyle Edebiyat Dünyasında Yerini Aldı

 

Yazar daha ilk kitabıyla edebiyat dünyasına güçlü bir giriş yapıyor. İnce ince seçilmiş kelimeleriyle her sayfasında okurunu ters köşe yaparak, kadın yazarlar arasında varlığını ortaya çıkarıyor.

ilk romanı Büyü Bozumu’nda duygular arasında büyülü yolculuğu yaşatırken, ikinci romanında duyguları traji komik bir dille çarpıyor okuyucuya.

 

Yazdığı iki romanıyla adından söz ettiren yazar Tuba Ayşe Özgür’ün ikinci kitabı “Benim Kalbim Dikdörtgen”, ile Türk edebiyatında yerini sağlamlaştırırken kollektif kitaplarda da yerini alıyor.

Eyobi Yayınları tarafından yayımlanan iki romanıyla Tuba Ayşe Özgür, ilk kitabına olan ilgi sonrası ikinci romanına da ilginin yoğun olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederken sözlerini şöyle sürdürüyor: “Büyü Bozumu, iç içe geçen hikâyelerin içindeki kadınları kendime has üslup ve tarzla yazdığım bir roman. Bu romanda kalemimi acıyla, hüzünle, sevinçle, mutlulukla birleştirdim ve okuyucularımı ana karakter “Yaz” ile tanıştırdım.

Yayımlandıktan kısa bir süre sonra ikinci baskısı da yapılan kitabım güzel yorumlarla karşılandı ve halen birçok okuyucuya hikâyesiyle dokunmaya devam ediyor.”

 

Yazarın ikinci kitabı olan Benim Kalbim Dikdörtgen romanı ise üslubu ve anlatım tekniğiyle okuyucularını şaşırtıyor. Romanlarında farklı anlatım teknikleri kullanan Tuba Ayşe Özgür, okuyucularını şaşırtmayı sevdiğini dile getiriyor ve ekliyor: “Bu romanımda biraz absürt, biraz teatral ve biraz da öteki gözüyle yaklaştım olaylara. Karakteri âdeta kanlı canlı, okuyucunun karşısında bulacak biri gibi hayal ettim. Böylelikle okura film sahnesinde hareket ediyormuş hissi yaşatmaya çalıştım. Hayal ettiğim tekniği ve anlatımı yakaladığımı düşünüyorum. Henüz yolun başında hissettiğim edebiyat yolculuğumda kitaplarımın aldığı yorum ve çeviri haberi beni gururlandırdı.”

 

Yazar, önümüzdeki günlerde basımı planlanan üçüncü romanı “Kedi Uykusu”yla yine okuyucusunu şaşırtmaya devam edecek gibi görünüyor. Edebiyat dünyasının kadın yazarları arasında sağlam bir yer edineceğini söylemek doğru bir ifade olacaktır.

 

Kamil Hızer / Magazinname.com

 

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın