Tek Kullanımlık Tıbbi Ürünlerde Kalite İçin Onno Medical’i Seçin

Onno Medical kalitesi dünyaca tescilli markaların üretmekte olduğu medikal hastane sarf malzemelerinin ticaretini gerçekleştirmektedir.

Tek Kullanımlık Tıbbi Ürünlerde Kalite İçin Onno Medical’i Seçin

Dünya lideri Medtronic ve Bard gibi markaların ürünlerini en yüksek kalite, güvenilirlik ve uygun fiyatlar ile müşterilerine ulaştırmaktadır. Bu kapsamda Onno Medical sağlık sektörünün çeşitli ihtiyaçlarını daha fazla konfor sağlayacak şekilde karşılamayı başarmaktadır.

Tek seferlik ya da geçici kullanıma yönelik olarak tasarlanan ve üretilen tıbbi cihazlara tek kullanımlık tıbbi cihaz adı verilir. Dünya çapında faaliyet göstermekte olan çok sayıda tıbbi ve cerrahi cihaz üreticisi vardır. Bu üreticiler pek çok farklı türde tek kullanımlık cihaz üretimini gerçekleştirmektedir. Hipodermik iğneler, aplikatörler, sargılar, muayene önlükleri, eldivenler, cerrahi süngerler, şırıngalar, bandajlar, ilaç testleri, yüz maskeleri ve emme kateterleri bunlara örnek olarak verilebilir.

Tek kullanımlık cihazların üretilmesinin ve giderek daha yaygın bir şekilde kullanılmasının temel nedeni olası enfeksiyon gelişimi riskinin kontrol altına alınmasıdır. Tek kullanımlık cihazlar yalnızca bir kez kullanıldığı için bulaşıcı ajanlar bir sonraki hastaya bulaşmaz. Tek kullanımlık ürünlerin tasarımında maliyet en önemli faktör olarak düşünülse de tek kullanımlık cihazların maliyet, performans, güvenilirlik, malzemeler ve raf ömrü gibi unsurlar arasında dikkatli bir denge gerektirdiği gerçeği göz ardı edilmemelidir.

Plastik pek çok farklı türü bulunan ve nispeten ucuz bir madde olduğundan çoğunlukla tek kullanımlık ürünlerin imalatı aşamasında tercih edilir. Şırınga gibi kullanımı sırasında aşırı basınca maruziyeti fazla olan cihazlarda, mukavemeti nedeniyle polikarbonatların kullanılması tercih edilebilir. Esnek yapısı nedeniyle PVC kullanımı da söz konusu olabilir. Yeniden kullanılabilir tıbbi cihazların üretiminde ise genellikle çelik ya da seramik gibi daha sağlam ancak çok daha yüksek maliyetli malzemeler kullanılır.

Yeniden kullanılabilir cihazlar sağlık tesislerinde sıklıkla sterilize edilmekle birlikte tek kullanımlık cihazların sterilizasyonu üretim sahasından ayrılmadan önce yapılır. Ayrıca cihaz ve ambalaj sterilizasyona uygun olarak tasarlanır.

Tek Kullanımlık Ürünler Nelerdir?

Tıbbi kurum ve kuruluşlarda olası enfeksiyon risklerinin yönetilmesi ve çapraz kontaminasyonun önlenmesi gereksinimi, ekipmanın temizlenerek yeniden kullanılması için kaynak, zaman ve genellikle maliyetli özel ekipmanlar gerektiren süreçler doğurur. Bu aynı zamanda ek maliyet olarak da değerlendirilebilir.

Tek kullanımlık tıbbi cihazlar tıp merkezleri açısından çoğu zaman maliyetten ve zamandan tasarruf etmek anlamına gelir. Bu tıbbi ve cerrahi cihazların üretim amacı teşhis ve tedavi süreçlerini desteklemektir. Tek kullanımlık tıbbi cihazlar sağlık personeli tarafından yalnızca bir kez ya da 30 güne kadar geçici olarak kullanılabilirler.

Doktorlar kullandıkları ekipman her işlem öncesinde değiştiği ve yeni ekipman kullandıkları için steril olması konusunda bir endişe yaşamazlar. Cihazın birden fazla kez kullanılması gerekmediğinden üretim aşamasında çok pahalı malzemelerin kullanılmasına gerek yoktur.

Tıbbi tek kullanımlık ürünler daha ucuz, üretim ve kullanım açısından daha verimli aynı zamanda hastalarda enfeksiyon ve çapraz kontaminasyon riskini minimize ettikleri için kullanımları sıklıkla tercih edilir. Metalden üretilen tek kullanımlık tıbbi malzemeye bir örnek olan spekulum yeniden kullanılabilmekle birlikte bunun için temizlenmesi ve sterilize edilmesi amacıyla kapsamlı işlemler gereklidir. Temizleme ve sterilizasyon işlemlerinin yetersiz kalması buna bağlı olarak enfeksiyon ve çapraz kontaminasyon görülmesi riski yüksektir. Plastikten üretilen spekulum ise yeni, temiz ve tek kullanımlık bir ürün olarak hasta başına kullanım bazında çok daha uygun maliyetlidir.

Spekulum dışında tek kullanımlık anoskop, laringoskop, oksijen uygulaması için yüz maskesi, nebülizör, ekartör, idrar sondası, besleme şırıngası ve inhaler de bu duruma bir örnek olarak verilebilir.

Tek Kullanımlık Tıbbi Ürünlerin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Tıbbi cihazlar genellikle uzun bir yaşam döngüsüne uyum sağlayacak ve dayanacak şekilde üretilirler. Pek çok tıbbi cihaz açısından ise uzun bir yaşam döngüsüne sahip olmak endişe kaynağı haline gelmez. Tek kullanımlık ürünler sağladıkları benzersiz avantajlar sayesinde tıp endüstrisinde yadsınamayacak bir öneme sahiptirler.

Sanitasyon konusunda tek kullanımlık ürünlerin en büyük faydalarından biri karşımıza çıkar. Hastanın vücuduyla temas eden ve tek kullanımlık olmayan ürünlerin, yeniden kullanılmadan önce iyice sterilize edilmesi gereklilik değil bir zorunluluktur. Bu durum tek kullanımlık ürünler için söz konusu değildir. Hemşireler ve doktorlar ürünleri her kullandıklarında yeniden sterilize etmek zorunda değildirler. Hastalar açısından da daha önce kullanılmamış, yeni bir tıbbi cihazın paketinde çıkarıldığını ve ilk kez kendisinde kullanılacağını görmek rahatlatıcı bir durumdur.

Tek kullanımlık tıbbi ürünler pamuklu çubuklardan tek kullanımlık dikiş tabancasına gibi daha karmaşık el aletlerine kadar son derece geniş bir yelpazede üretilirler. Diğer yaygın tek kullanımlık ürünler ise tek kullanımlık, geri çekilebilir neşterler, tek kullanımlık makaslar, tek kullanımlık koter kalemleri ve çok daha fazlasından oluşur.

Günümüzde pek çok sağlık kurum ve kuruluşu ile sağlık sektörü çalışanı kullanım kolaylığı ve satın alınabilirliği dolayısıyla tek kullanımlık tıbbi ürünleri giderek daha fazla tercih etmektedir. Tüm bunların yanı sıra tek kullanımlık ürünler uzun bir yaşam döngüsü boyunca dayanacak şekilde üretilmesi gereken ürünlerden daha ucuz ve üretimi daha kolay olduğundan da avantajlıdırlar.

 

Bir yanıt yazın