DOLAR 32,4022 0.18%
EURO 35,0867 -0.14%
ALTIN 2.324,850,25
BITCOIN 22964652.38509%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Tarzınızı yansıtan bir bahçe için NG Kütahya Seramik’ten 5 yaratıcı öneri
  • Magazin Name
  • Genel
  • Tarzınızı yansıtan bir bahçe için NG Kütahya Seramik’ten 5 yaratıcı öneri

Tarzınızı yansıtan bir bahçe için NG Kütahya Seramik’ten 5 yaratıcı öneri

ABONE OL
4 Ağustos 2021 00:26
Tarzınızı yansıtan bir bahçe için NG Kütahya Seramik’ten 5 yaratıcı öneri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi ile birlikte değeri daha da iyi anlaşılan bahçeler, şehrin stresinden kaçmak, keyifli molalar vermek için en ideal alanlar. Siz de bahçenizi daha yaşanır, huzurlu ve keyifli bir hale çevirmek istiyor ama işe nereden başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız, NG Kütahya Seramik Tasarım ekibinin önerileri ile ilk adımı atabilir, bahçenizi tarzınızı yansıtan mutlu bir alana dönüştürebilirsiniz.

1. PLANLAMA 

Hayallerinizi gerçeğe çevirecek bir bahçe için atmanız gereken ilk adım doğru planlama yapmak. Güzel ve büyük bir bahçe zaman, emek ve bakım gerektirir. Bahçenizi sıfırdan tasarlamayı istiyor ya da senelerin anısını biriktirmiş emektar bahçenizi yeniden dizayn etmeyi arzuluyorsanız, gündeminizdeki ilk ana madde işe sıkı bir planla başlamak olmalı. Bunu yaparken bahçenizi tıpkı bir evin mimari projesini çıkarır gibi bir çizim eşliğinde kağıda dökün. Bu aşamada bir peyzaj mimarından destek alabileceğiniz gibi ilginizi bilgi ile taçlandıracak online kaynakları da değerlendirebilirsiniz.

2. ENVANTER OLUŞTURMA 

Ne istediğinizi belirlemeden önce elinizdekilerin listesini çıkarın. Bahçenizden yıllarca keyif almanızı sağlayacak bir alan yaratmak için önce elinizdeki veranda ve benzeri dinlenme alanlarını gözden geçirin. Mevcut ağaçlarınızı, bitkilerinizi, nerede hangi çiçeğin olduğunu, meyve ve sebze alanlarını, eğer varsa havuzunuzun ve etrafının kapladığı alanı saptayın. Güneş ışığının hangi saatte nereye düştüğünü, gölge bölgeleri, rüzgar alan kısımları, drenaj ve suya erişim noktalarını ve yaya trafiğinin aktığı yürüyüş rotalarını belirleyin. Hepsini planınızın üzerinde detaylı olarak gösterin.

3. İSTEKLERİNİZE ODAKLANMA 

Artık bahçenizde neler olduğuna dair bir listeniz ve bu listeye neler eklenebileceğine dair bir fikriniz olduğuna göre ikisini bir araya getirmenin zamanı geldi demektir. Örneğin dinlenme alanlarına dahil etmek üzere aklınızda yeni rekreasyon bölümleri mi var? Hemen not edin. Özellikle yaz sıcaklarında dinlenme alanlarınızın yetersiz kaldığını ya da yeterince verimli olmadığını düşünüyorsanız ağaç dikmeyi ya da başka yöntemlerle gölgelik alanlarınızı nasıl büyütebileceğinize odaklanın. Bahçenize yeni katılacak bitkilerin türlerini, nasıl ve nerede büyüyeceklerini, çim ve çalı alanlarında yapmak istediğiniz değişiklikleri belirleyin.

4. BİTKİ SEÇİMİ 

Bahçenizdeki bitkilerin seçimini yaparken görüntüleriyle birlikte eviniz ve bahçenizin çizgileriyle olan uyumuna da dikkat etmelisiniz. Estetikle birlikte tercihinize göre simetrik ya da asimetrik düzenlemeler ile, özellikle de orantılara dikkat ederek size özel bir kusursuzluğu yakalayabilirsiniz. Örneğin küçük bir bahçeye çok büyük bir ağaç koymayı tercih etmeyeceğiniz gibi büyük bahçenizi doldurması için de doğru büyüklüklerdeki bitkileri seçebilirsiniz. Binanızın ya da bahçenizin girişi ile yürüyüş rotalarına yerleştireceğiniz simetrik bitkiler ile harmonik bir alan yaratabilirsiniz.

Bitkilerinizin bakımı da en az seçimi kadar önemli. Doğru bir bahçe bakımı için bitkilerinizi tüm özellikleriyle tanımalısınız. Zaman içinde nasıl form değiştireceklerini, ne kadar büyüyeceklerini bilmeniz bahçenizin tasarımının da ihtiyaçlara ve gelişen koşullara adapte olabilmesi için çok önemli. Bakım için ayrıca günümüzün kolaylık vaat eden otomatik sulama sistemlerinden de faydalanabilirsiniz.

5. SERAMİK KAROLAR İLE KONFORLU ALANLAR
Gereğinden fazla geçit yaparak alanınızı küçültmeyin ama ihtiyacınızın olduğu bölümleri de şık ve kullanışlı karolarla keyifli yürüme yollarına çevirin. Eğer bir havuzunuz varsa onun etrafı ile yemek masasının ve oturma gruplarının olacağı bölgeleri de düşünerek bahçenizin stiline uygun yer ve duvar karoları kullanabilirsiniz.

Dış mekanınızı en verimli şekilde değerlendirmek, onu kendiniz, aileniz ve tüm misafirleriniz için en keyifli haline ulaştırmak için farklı renk, boyut ve tasarımlarda seramiklerden faydalanabilirsiniz. Doğanın kusursuz güzelliğini bahçenize taşıyacak seramikler hem yeşil alanlarınıza eşlik edecek, hem beton yüzeylere uyum sağlayacak…

Bahçenizdeki seramik karo uygulamaları için pek çok farklı trend ve fikirden ilham alabilirsiniz. Peyzaj alanları ile yürüyüş yollarını farklı ebatlarda ürünler ile döşeyebilir, oturma alanlarının sıcaklığını ahşap görünümlü seramikler ile artırabilirsiniz.

Eviniz ve bahçenizin çizgisinde modern mimari dokunuşları varsa NG Kütahya Seramik’in hem iç hem de dış mekanlara uygulanabilen seramiği Vista’yı tercih edebilirsiniz. Yer karosu seçenekleri arasında 60 x 60 cm (20 mm) bone, füme, bej ve gri renkleri olan Vista’yı,  30 x 90 cm ve 30 x 60 cm boyutlarıyla duvara da uygulayabilirsiniz.

Sofistike bir mekan yaratmak isterseniz NG Kütahya Seramik’in taş dokulu seramik serisi London bahçeniz için iyi bir seçim olabilir. Antrasit ve gri renkleri ile bahçenizdeki yeşil tonlarla mükemmel bir uyum yakalayan London serisi ile taşın doğallığını porselenin zarafeti ile birleştirip dış mekanınıza şık bir hareketlilik katabilirsiniz.

NG Kütahya Seramik’in bir başka taş dokulu karo seçeneğini olan Leonardo serisi de kaydırmaz özelliği ve bol renk seçeneği için bahçeniz için uygun olabilir. Leonardo serisini gri, bone, antrasit ve grej renklerde, 60 x 60 ya da 60 x 120 cm’lik boyutları ile kullanabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.