Şuursuz Aşk film tanıtımı ve eleştirisi

Son dönemlerde yapılan ne mükemmel Türk filmlerinden biri olan Şuursuz Aşk filmini asla ama asla kaçırmayın!

Şuursuz Aşk film tanıtımı ve eleştirisi

Bu hafta Netflix ekranlarında yönetmenliğini Umut Ertek’in yaptığı, başlıca rollerini İsmail Hacıoğlu, Ebru Şahin, Burcu Kara, Tuncer Salman, Ruhi Sarı, Erdal Ayna, Seher Terzi, Ali Buhara Mete ve Emir Benderlioğlu gibi isimler üstlenirken filmin senaryosunu aynı zamanda filmin yönetmenliğini yapan Umut Ertek yaptı.

Şuursuz Aşk filminin konusu

12 Eylül ihtilali sonrasında annesi ile birlikte yaşayan engelli olan Yusuf simit satarak ailesinin geçimine katkı sağlamak isterken simit arabasına bırakılan silahın polisler tarafından bulunması sonucu hayatı bir anda değişir.

Karakolda çeşitli işkenceler gören Yusuf’un daha sonra akli dengesinin tam yerinde olmadığının ortaya çıkması sonucu Yusuf bir rehabilitasyon merkezine gönderilir. Yusuf buraya adapte olmak isterken ilk kez arkadaşlıklar edinir ve hayatındaki ilk aşkı olan Menekşe ile burada tanışır ve aşık olur.

Şuursuz Aşk filminin eleştirisi

Filmi ilk kez galasına davet edildiğinde izlemiştim ve cidden etkisinde kalmıştım. Daha sonra filmin müziklerinin değiştirilmesine karar verildiğinde, müzikleri yapan yakın dostumun stüdyosunda bir kez daha izleme fırsatı bulmuştum.

Şuursuz Aşk son dönemlerde izlediğim en güzel birkaç Türk filminden birisi. Filmde rol alan herkes rolünün hakkını fazlasıyla vermiş.  Tabi burada filmin başarılı yönetmeni Umut Ertek’in katkılarını es geçmemek lazım. Sizi filmin içine oturtuyor. Filmi izlerken kendinizi oradaki bir birey olarak düşündürtecek şekilde kurgulamış adeta.

Bugün Türk sinemasında bir İsmail Hacıoğlu var. Az projede yer alır ama öz projede yer alır. Sanırım büyük ihtimalle inanmadığı hiçbir projede yer almadığına inanıyorum. Muhteşem bir ötesi performans sergilemiş. İzlerken büyük bir keyif aldım.

Nasıl bir senaryo, nasıl bir oyuncu seçimi. Filmdeki tüm karakterler sizi avuçlarına alıyor. Mesela Cigaracı Memduh karakterine hayat veren Erdal Ayna. Cigaracı Memduh’un “Bi cigara versene” repliği benim hafızamda uzun süre kalacak gibi görünüyor.

Filmi eleştirmeyeceğim demiştim ama bu yapımcılarını eleştirmeyeceğim anlamına gelmez. Böylesine mükemmel bir filmi yapmışsın üç kuruş parana kıyıp ciddi bir pr neden yaptırmazsınız? Aynı dönem vizyona giren ve neredeyse konuları birbirine biraz yakın olan 7.Koğuştaki Mucize filmi sinemalarda neredeyse 6 milyona yakın kişi tarafından izlenirken, Şuursuz Aşk filmi 100 binleri bulmamışsa bu sadece yapımcının suçudur.

Bugün o filmin tanıtımına biraz para harcamış olsalardı bugün tüm Türkiye filmin yönetmeni Umut Ertek’i  tüm oyuncu kadrosunu hala konuşuyor olabilirdi. Bu filmi milyonların izlememiş olması aslında onların ayıbı. Bu kadar emek verilmiş, bu kadar muhteşem bir film ortaya çıkarmışsınız, o zaman bunun meyvesini de yemeniz gerekirdi. Çok ama çok yazık olmuş.

Nacizane tavsiyem bu filmi muhakkak ama muhakkak izleyin.

Bu arada küçük bir dip not: İnternet üzerinden birçok film sitesinde Şuursuz Aşk filmi için yapılmış tüm yorumların neredeyse tamamını okudum ve hiçbirinde en ufak bir olumsuz eleştiriye denk gelmedim.

Kamil HIZER / Magazinname.com

Bir yanıt yazın