DOLAR 32,5006 0.26%
EURO 34,6246 0.36%
ALTIN 2.478,24-0,18
BITCOIN 2028406-5.13673%
İstanbul
22°

AÇIK

16:52

İKİNDİYE KALAN SÜRE

  • Magazin Name
  • Süper Lig’in büyük ilgi gören yeni akımı : BirlikteSüperiz

Süper Lig’in büyük ilgi gören yeni akımı : BirlikteSüperiz

ABONE OL
18 Haziran 2020 05:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süper Lig maçlarının yeniden başlamasıyla fanatik taraftarlar #BirlikteSüperiz etiketiyle tüm dünyaya örnek olacak bir sosyal medya akımına imza attı. Sosyal medyada takım ruhunu yansıtmak için kurgulanan akım, farklı renklere gönül veren taraftarları bir araya getiriyor. Kulüpler stat tribünlerinde taraftarların maketlerine yer verirken yayıncı kuruluş ise taraftar sesini izleyiciye aktararak yeniliklere imza atıyorlar. Popüler sosyal medya uygulamalarında ise büyük ilgi gören akımın mimarı taraftarlar ise izleyicilere keyif, takımlara ise ciddi bir motivasyon sağlıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle futbolsuz geçen 85 günün sonrasında maçları çok özleyen taraftarlar, takımlarına destek olmanın en güzel yolunu buldu ve yeni bir akım başlattı: #BirlikteSüperiz. 12 Haziran’da büyük bir heyecanla yeniden başlayan Süper Lig, 26 Temmuz’da sona erecek.

Taraftarların gücü adına 

Taraftarlar kendilerine has bir şekilde takımlarına desteklerken karşılıklı birbirlerine meydan okuyorlar. Fakat bu meydan okuma ortaya renkli görüntüler de çıkarıyor. Ansızın birine takım atkısı geliyor ve o kişi bir anda taraftara dönüşüyor. Taraftar ilginç figürler sergiliyor ve sonunda atkıyı başka bir taraftara fırlatarak bir sonraki kişiye meydan okumuş oluyor. Paylaşılan videolar arasında bazı taraftarlar kendine has figürleriyle dans ediyor, evcil hayvanlarıyla beraber takımlarına destek oluyor, çılgın taklalar atıyor, darbuka çalıyor…

Süper Lig öncesi çok sayıda sosyal medya kullanıcısının dahil olduğu akımla ciddi bir etkileşim yaratıldı. Sosyal medyanın yeni gözdesi TikTok ve Instagram’da ilgi gören son trend, Twitter’da da popüler hashtagler arasında büyük ilgi görüyor. Taraftarlar arasındaki tutkulu sosyal medya akımı Türkiye’de başlayan bir ilk akım olarak tarihe geçebilir ve kısa sürede dünyadaki diğer liglere örnek olabilir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.